Türkiye Müteahhitler Birliği'nin dün gerçekleştirilen 33. Olağan Genel Kurulu'nda yeni yönetimi belirlendi. Olağan Genel Kurul’un ardından Mithat Yenigün başkanlık görevini Erdal Eren'e devretti.

Genel Kurul'da Yönetim Kurulu üyeliklerine Erdal Eren, Başar Arıoğlu, Hüseyin Arslan, İhsan Çetinceviz, Deha Emral, Müfit Eren, Süheyla Çebi Karahan, Cahit Karakullukçu, Ferhat Nasıroğlu, Tevfik Öz, Erdem Tavas, Kartal Usluel, Murat Üstay; Denetleme Kurulu'na ise Nevzat Saygılıoğlu, Selim Akın ve Özgür Peker seçildi.

DAHA İLERİYE GİTMEK İÇİN ÇALIŞACAKLAR

Türk müteahhitlik sektörünün yurt içinde ve dışında zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Erdal Eren, mevcut yönetimin bıraktığı noktadan daha ileriye gitmek için çalışacaklarını söyledi. Hem üyelerin hem inşaat ve konut sektörünün hem de genel olarak Türkiye’nin sorunları için çözüm önerileri sunmaya çalışacaklarını ifade eden Eren, Türkiye'nin kalkınması için STK'lar ile kamu arasındaki iş birliğini devam ettirerek geliştireceklerini vurguladı.

TOBB, TİM, TİSK, DEİK gibi STK'ler ile birlikte doğru fikirler üretip, Türkiye’nin bu zor yıllarında problemlere çareyi birlikte arayacaklarını söyleyen Eren, STK'lerin kendi sorumluluklarına sahip çıkarak eleştirecekleri şeyler varsa eleştirebilmelerini ama çözüm önerilerini de ortaya koymaları gerektiğini düşündüğünü belirtti.