İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Livio Manzini, Türkiye ile İtalya arasındaki dış ticaret hacminin 2021 yılının sonunda 20 milyar doları geçeceğini bildirdi.

"DAHA FAZLA YATIRIMCIYA HİTAP ETMEK İSTİYORUZ"

İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği'nin düzenlediği İkili Ticari İlişkilerde Yatırımcı Ödüllerinde açıklamalarda bulunan İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Başkanı Manzini, ülkeler arası ilişkilerde, bu yıl ön plana çıkan bazı kişilere teşekkür etmek ve onları örnek göstererek, İtalya'dan Türkiye'ye ilgiyi artırmak ve daha fazla yatırımcıya hitap etmek istediklerini anlattı.

Ayrıca İtalya'ya Türk firmalarının ilgisini de artırmayı hedeflediklerini ifade eden Manzini, bu doğrultuda ödül töreninin önemine değindi. İki ülke arasındaki ikili ticarette rekor bir sene yaşandığına dikkat çeken Manzini, "İtalya-Türkiye arasındaki toplam ticarette yıl sonunda 20 milyar doları geçeceğiz. Bizim elimizdeki veriler en yüksek seneyi geçirdiğimizi gösteriyor. Bu da çok dengeli bir ticareti, İtalya-Türk firmaları arasındaki ilişkilerin ne kadar iç içe, ne kadar derin olduğunu gösteriyor." diye konuştu.

"TİCARET ODALARI ÖNEMLİ İŞLER BAŞARDI"

Etkinliği düzenleyenlere teşekkür eden İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Massimo Gaiani ise, ticaret odaları ağı olarak değerli çalışmalara imza attıklarını, İtalya ile Türkiye arasındaki ilişkileri artırmak için önemli işler başardıklarını söyledi.

Gaiani, "Ortak bir çalışma oldu ancak ödülü sizlerin hak ettiğini düşünüyorum. Şehrin ve ülkenin iş adamlarının çabaları sayesinde ilişkilerimiz bu kadar güçlü. Buradaki aktör sizsiniz. Biz size sadece başarınızda kılavuz olabiliyoruz ve umarım ki başarılarınızın devamı da gelecek." dedi.

ÜÇ ŞİRKET ÖDÜLLENDİRİLDİ

Etkinlik kapsamında, bu yıl ilk kez gerçekleştirilen "İkili Ticari İlişkilerde Yatırımcı Ödülleri" de sahiplerini buldu. Türk-İtalyan ticari ilişkilerine katkılarından dolayı, pandemi sebebiyle 2020'de ödülünü alamayan Naturel Enerji Grubu/Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ adına Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Şenel ödül aldı.

Yılın ödülü ise Gentaş Dekoratif Yüzeyler San. ve Tic. AŞ'ye verilirken, ödülü firmanın İhracat Finans Müdürü Nevin Altın geceye katılım göstererek aldı.

Bu yıl için ödüle layık görülen bir diğer firma da TOGG'un 2019 yılında tanıttığı iki SUV prototipi ve İstanbul Havalimanı'nın hava kontrol kulesinin tasarımını gerçekleştiren endüstriyel tasarım şirketi Pininfarina S.p.A oldu. Firmanın ödülünü törene online olarak bağlanan Başkan Yardımcısı Giuseppe Bonollo aldı. (AA)

SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI