CENEVRE (AA) - Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk, ILO'nun 108. Uluslararası Çalışma Konferansı kapsamında Fas ve Maltalı mevkidaşlarının her biriyle  ayrı ayrı görüştü.

Bakan Selçuk, BM Cenevre Ofisi'nde sürmekte olan ILO 108. Uluslararası Çalışma Konferansı kapsamında Fas Çalışma ve Mesleki Entegrasyon Bakanı Mohamed Yatım ile görüşme imkanı sağladı.

ILO'nun merkezinde gerçekleşen görüşmede, Fas'ın Türkiye'nin Kuzey Afrika'da Serbest Ticaret Anlaşması imzaladığı ilk ülkelerden birisi olduğunu hatıtrlatan Selçuk, yapılan anlaşmanın ekonomik ve ticari ilişkilere büyük ivme kazandırdığını aktardı.

İki ülke arasında yapılan görüşmeleri süren sosyal güvenlik anlaşmasının sonuçlanması amacıyla sürecin hızlanması gerektiğini dile getiren Selçuk, imzasında sona yaklaşılan bu anlaşmanın 2 taraf arasındaki yatırım ile ticareti birkaç basamak yukarı yükselteceğine inandığını belirtti.

Sosyal politikalar alanında ikili mutabakat zaptı imzalanması amacıyla süreci başlattıklarını ifade eden Selçuk, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın da Cenevre'deki temaslarında bu konuyu gündeme getirdiğini ve sonucu hızlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Faslı Bakan Yatım ise ülkesindeki Türk firmaların performansından çok memnun olduğunu ve bu vesileyle ekonomik ilişkilerin güçlendiğinin altını çizdi.

İş sağlığı ve güvenliği (İSG) alanında Türkiye'nin önemli bir birikime sahip olduğunu aktaran Yatım, tecrübe paylaşımı hususunda gereken adımların atılması isteğinde bulundu.