İSTANBUL (AA) - İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) bünyesindeki Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nde (BTM) 2018’de dokuz startup şirketi çıkardı.

YAPAY ZEKADAN, TOPRAKSIZ TARIMA 42 MİLYON YATIRIM

BTM, yatırımcı ile buluşturulan 100’e yakın girişimciden dokuz startup şirketi çıkardı. Dokuz şirket toplam 42,7 milyon lira değerleme ile yatırım almayı başardı.

BTM üye girişimleri içinde yatırım alan yenilikçi iş fikirleri arasında; yapay zekadan topraksız tarıma ve sipariş otomasyonuna kadar birçok farklı girişim yer alıyor.

VİTRİNE ÇIKARILACAK TÜRK GİRİŞİMCİSİ ARANIYOR!

Dilimizde tek boynuzlu at anlamına gelen Unicorn, yeni ekonomi literatüründe, değeri 1 milyar doları aşan yeni girişim firmalarını anlatıyor. İTO Başkanı Şekib Avdagiç, 311 adet unicorn yeni girişim firması olduğunu belirterek, “İlk unicorn firmamızı, İTO bünyesindeki Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’miz (BTM) aracılığı ile yapıyoruz. Türkiye’nin Pixar stüdyolarını, alibaba.com’larını tesis etmeliyiz. Türkiye’nin gençlerinin hayallerine yatırım yapıyoruz. Birincil amacımız, en yenilikçi 50 firma ve en kıymetli 500 markanın bulunduğu lige en az bir Türk girişim firmasının girmesi." dedi.

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MELEK YATIRIMCISI...

Avdagiç, BTM’nin 1,5 yıllık çalışma hayatında 5 bin civarında girişimcinin inovatif iş fikri müracaatını aldığını belirterek şöyle konuştu:
"BTM, 1,5 yıllık geçmişine karşın, ulaştığı girişimci sayısı ve sahip olduğu network ağıyla, melek yatırımcılar arasında Türkiye’nin en büyüğüdür.
Bünyesindeki tesis ve imkanlarla, yeni girişim firmalarının tüm ihtiyacını karşılayan BTM, bugüne dek 100 kadar girişimci ile yatırımcıyı bir araya getirdi. Ve bunların arasından dokuz girişime 42, 7 milyon liralık yatırım çekti.”