Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Büyükdede, Türkiye ile Rusya’nın karşılıklı olarak, ortak ve şahsi şirketleşmelerinin önünün açılacağını açıkladı.

Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Türklerin Rusya’da şahsi ya da Rus ortakları ile iş ortaklıklarına gidebileceği gibi, Rusların da aynı şekilde Türkiye’de işbirliklerine gidebileceğini belirterek, “Önümüzdeki dönem, birçok sektörde işbirliklerine gebe.

TÜRK- RUS ORTAK ENDÜSTRİ ÇALIŞMA GRUBU

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Gruzdev, endüstrinin hemen her alanında iş ortaklıkları kurma ve geliştirme kararlılığımızı ortaya koyduk.

Türk-Rus Ortak Endüstri Çalışma Grubu’nun 13. Dönem Protokolü'nün imza töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında yapıldı. Türkiye ve Rusya devleti tepe yöneticileri ile birlikte özel sektörün de katılımıyla gerçekleşti.

INNOPROM 2019'DA TÜRKİYE- RUSYA ORTAK KATILACAK

Büyükdede, temmuz ayında yapılacak, Uluslararası Sanayi Fuarı'na (INNOPROM 2019) iki ülkenin ortak olarak katılacağını açıkladı.
Alexey Gruzdev de, Rusya ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin düzenli arttığını kaydederek, şöyle konuştu:
"Devletler arasında gerçek anlamdaki en üst düzey ilişki, sanayi iş birliğidir. Gemi sanayi, metalurji ve otomotiv de zaten ortaklığımız vardı. Bugünden sonra bu ortaklığı, endüstrinin diğer branşlarına da yaymayı karşılıklı beyan ettik.

TÜRKİYE- RUSYA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Bu beyanın, en önemli nişanesi de Rusya'daki INNOPROM 2019'a Türkiye'nin, bizimle ortak devlet statüsünde iştarikidir."
Türkiye- Rusya sanayi iş birliği protokolünün ardından, Büyükdede ile Gruzdev iş birliği protokolünü imzaladı.
Protokol ile Rusya’daki Türk firmalarının problemlerinin çözümünden, karşılıklı firmalar arası işbirlikleri ve Rusların Türkiye’deki yatırımlarını arttırmanın iklimi yaratılacak.