ANKARA (AA) - Türkiye ile Kazakistan arasında ekonomi, yük taşımacılığı ve helal akreditasyon konularında anlaşmalar yapıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan Fuat Oktay ile Kazakistan Başbakanı Askar Mamin eş başkanlıklarında, dün İstanbul'da düzenlenen Türkiye-Kazakistan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 11. Dönem Toplantısı sonunda Türkiye ve Kazakistan arasında 3 farklı alanda anlaşmaya varıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan imza töreninde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay ve Kazakistan Başbakanı Mamin, Uluslararası Kombine Yük Taşımacılığı anlaşmasına imza attı.

Helal Akreditasyon Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı ve Yeni Sinerji Ortak Ekonomi Programı 2019-2020 Eylem Planı da Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Kazakistan Ulusal Ekonomi Bakanı Ruslan Dalenov tarafından imzalandı.

Türkiye ile Kazakistan arasındaki ticaret hacmi ve mevcut ilişkileri geliştirmeye yönelik imzaların 10 milyar dolar ticaret hacmi hedefinde rol oynaması hedefleniyor.

KEK toplantısı kapsamında düzenlenen iş forumunda 13'ü ticari nitelikte, 6'sı kurumsal işbirliği esasında olmak üzere toplam 19 farklı anlaşma ile 1,4 milyar dolar tutarında iş hacmi oluşturacak sözleşmeler de imzalanmıştı.