Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), Türkiye ile Estonya arasındaki iş fırsatlarını geliştirmek amacıyla düzenlenen iş forumunda ülkeden gelen ticaret heyetini konuk etti.

TÜMSİAD'ın İstanbul Levent'te bulunan genel merkezinde düzenlenen "Estonya İş Forumu"nda; tekstilden gıdaya, enerjiden inşaata farklı sektörlerden iş insanları, iki ülke arasındaki ticari bağları daha da geliştirmek ve güçlendirmek adına B2B görüşmeler gerçekleştirdi.

"İŞ BİRLİĞİYLE YENİ PAZARLARA AÇILMA İMKANI DOĞACAK"

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, iki ülke arasındaki ticari potansiyelin büyümeye müsait olduğuna dikkat çekti. 

Estonya’nın teknoloji olarak geldiği noktanın, AB üyesi olmasının ve Türkiye’nin dinamik ve üretken yapısının dünya pazarlarında giderek artan etkisinin her iki ülkeye de ticari anlamda önemli fırsatlar sunduğunu belirten Doğan, iş birlikleriyle yeni pazarlara etkin bir biçimde açılma olanağının sağlanacağını söyledi. 

 Ekonomik ilişkilerinin güçlenmesi için tüm olanaklarını kullanmaya hazır olduklarının altını çizen Doğan, "Dernek olarak iş dünyasının sadece büyüme potansiyeli ile ilgilenmiyoruz. Kadim kültürümüzün mirası olan ahlaki değerlerimizi de iş dünyasında hakim kılmak için çalışıyoruz. Bu değerler ile yeni ticari ağlar örerek ülkemize ve milletimize katkı sağlamayı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI SEO VIBES ON TOUR İSTANBUL : DİJİTAL DÜNYANIN UZMANLARI

"FARKLI SEKTÖRLERDE GELİŞMELER YAŞANACAKTIR"

Doğru kişi bulunduğunda Türk iş insanlarıyla beraber ticaret yapmanın kolay olduğunu ifade eden Türkiye Tartu Fahri Konsolosu Eva Pedjak, Türk insanının dürüst, esnek ve zeki olduğunu dile getirdi.

Türkiye ile Estonya'nın ana kalem ithalat ve ihracatının demir-çelik sektörüne dayandığını anımsatan Pedjak, "Bu tür programlar ve görüşmelerle iki ülke arasındaki diğer sektörlerde de gelişmeler yaşanacağına inanıyorum." dedi.

"E-OTURUM HİZMET İLE İŞLERİNİ YÖNETEBİLİYORLAR"

Toplantıda konuşan Estonya İş ve Yenilik Ajansı Temsilcisi Egert Anslan da Türk iş insanları için Estonya'da yatırım yapmanın çok sayıda avantajı bulunduğunu vurguladı.

Ülkede kurumlar vergisi ve yetişmiş bir iş gücünün olduğu bilgisini veren Anslan, Kalkınma Ajansı'nın yatırımcılara destek verdiğini, bilhassa herkes için e-oturum hizmeti sağladıklarını bildirdi. Anslan, söz konusu hizmet sayesinde e-oturum hizmeti alanların, ülkenin dijital altyapısına entegre olarak bulundukları yerden işlerini yönetebildiklerini vurguladı. (AA)