Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Azerbaycan Seyahat Acentaları Birliği (ATAA) imzaladıkları iş birliği protokolü ile Türkiye ile Azerbaycan arasındaki turizim hacmini artırmayı planlıyor. 
İki ülke arasındaki birlikteliği daha da geliştirecek en önemli alanın turizm sektörü olacağını belirten TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye ile Azerbaycan arasında 1 Nisan'da başlamış olan kimlikle seyahat imkanı iki ülke arasındaki turizm açısından olumlu netice vereceğini ve sayıların ciddi oranda artıracağını söyledi. Azerbaycan’ın Türkiye açısından çok büyük önem arz eden turizm pazarları arasında bulunduğunu aktaran Bağlıkaya, Azerbaycan'ın kültür, gastronomi, inanç ve sağlık turizmi alanında çok büyük bir potansiyeli bulunduğunu kaydetti. 
Gerçekleştirdikleri iş birliğini yazılı bir protokolle taçlandıracak olmanın heyecanını yaşadıklarını belirten Bağlıkaya, Bu protokolle sağlık turizmi alanında karşılıklı olarak gerçekleştirecekleri iş birliği olacağını söyledi. 

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TURİZM HACMİ ARTACAK

İmzalanan protokolle iki ülkenin turizm potansiyelinin daha artacağına dikkat çeken ATAA Başkanı Rufat Hacıyev de, Azerbaycan'ın önemli turizm potansiyeli olduğunu ve bunu Türk kardeşleriyle paylaşmak istediğini vurguladı. Türkiye'den bekledikleri büyük turizm patlamasını görmediklerini ifade eden Hacıyev, Amaçlarının ülkelerini daha fazla tanıtarak bunu gerçekleştirmek olduğunu belirtti. Salgının etkisi azaldıktan sonra Türkiye'den büyük turizm akımı beklediklerini ve bununla ilgili şimdiden hazırlıklarını yaptıklarını söyleyen Hacıyev, özellikle Naftalan kaplıcalarının büyük potansiyel taşıdığını, bundan da Türk vatandaşların yararlanmasını çok istediklerini aktardı. (AA)