18. MÜSİAD EXPO 2020 Ticaret Fuarı’nda stant açan Albayrak Grubu ve TÜMOSAN, çalışmalarını aktardılar.
Türkiye’nin gelişmiş Batılı ülkelerle mukayese edildiğinde salgın krizine ve bunun ekonomilerde meydana getirdiği ağır sıkıntıları, olabilecek en uygun şartlarda geride bıraktığını vurgulayan Albayrak Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Prof. Dr. Ömer Bolat, Türkiye’nin gücünü tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. Bolat, Türkiye'nin sağlık sektörü, gıda, kimyevi ürünler, temizlik ürünleri, kargo sektörü gibi alanlarda hem yerli hem yeterli üretime sahip olduğunu ve ihracat potansiyelinde ne kadar yüksek olduğunu dünyanın gördüğünü söyledi.
Türk ürünlerinin gelişmiş pazarlarda da istenilen ürünler olmasının, Türkiye’nin ihracat ürünlerinin rekabetçi yanını ortaya koyduğunu aktaran Bolat, ihracatın mümkün olduğunca artması gerektiğini belirtti. 
Ülkeye döviz kazandırmanın bu pandemi döneminde çok daha önemli olduğunu söyleyen Bolat, bu süreçte ihracatın, lojistiğin ve üretimin ön plana çıktığını vurguladı.

“ONLİNE TİCARET SIÇRAMA YAPTI”
Online ticaretin pandemi döneminde büyük bir sıçrama yaptığının altını çizen Bolat, bu şartlar altında ülkemizin ihracatını artırabilmek, yabancı yatırımcıyı çekmek açısından çok önemli bir imkan 
Salgınla mücadelede ekonomiye aynen devam etmek zorunda olduklarını söyleyen Bolat,  ekonomi durursa hayatın duracağını ifade etti. 
4 gün sürecek fuarın, 10 gün de online olarak devam edeceğini aktaran Bolat, fuarı ziyaret edemeyen iş insanlarının fuarı 10 gün boyunca internet ortamında dolaşabileceklerini söyledi. (AA)