İSTANBUL (AA) -  Albayrak Grubu şirketlerinden Kademe Atık Teknolojileri San. AŞ Genel Müdürü olan Kenan Çelik, sokak ve cadde dezenfeksiyonu sağlayan yerli üretimleri Mikronsis vasatasıyla ihracatta önemli başarılar kaydettiklerini bildirerek, "Dünyadaki ihtiyaçları yakından takip ediyoruz ve tüm taleplere en kısa sürede yanıt verebiliyoruz. Şu anda 42 ülkeye ihracat yapıyoruz ve yıl sonuna kadar 60 ülkeyi hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Çelik, basın mensuplarına yapmış olduğu değerlendirmede yol süpürme araçları, konteyner yıkama makinesi ile sıkıştırmalı çöp kasasında yerli üretim yaptıklarını ve dezenfeksiyon araçlarıyla da belediyelerin işini kolaylaştırdıklarını belirtti.

Cadde ve sokakları dezenfekte işlemine talebin arttığı bu zamanda, su deposu olan her türlü araca monte edilebilen Mikronsis sayesinde sokakları hijyene kavuşturduklarının altını çizen Çelik, "Dünyadaki ihtiyaçları yakından takip ediyoruz ve tüm taleplere en kısa sürede yanıt verebiliyoruz. Şu anda 42 ülkeye ihracat yapıyoruz ve yıl sonuna kadar 60 ülkeyi hedefliyoruz." dedi.

"Koronasavar" olarak anılmaya başlanan Mikronsis dezenfeksiyon makinesini ilk önce haftada 50 adet üretmeyi öngördüklerini belirten Çelik, pandemi döneminde gelen siparişlerle Konya’daki fabrika kapasitesini haftada 150 adete çıkarmaya zorladıklarını söyledi.

Çelik, ülke genelinde birçok belediye ile yurt dışından sokak ve caddeleri dezenfekte için çok sayıda sipariş aldıklarını belirterek, önceliklerinin ülkemizin taleplerini karşılamak olduğunu vurguladı.

2 ayda 200'ü aşkın araç ihraç edildi

Salgınla birlikte kendi üretimleri olan sokak ve cadde dezenfektanı araçlara talebin arttığına dikkat eden Çelik, "Virüsün ülkemizde görülmesiyle birlikte Ar-Ge departmanımızla çalışmalarımız sonucunda ürettiğimiz Mikronsis makinesine oldukça fazla talep oldu. Pandemi sürecinin ilk 2 ayında yaklaşık 300 adet ekipman satışı gerçekleştirdik. Bunun yaklaşık 200’den fazlası ihraç edildi." dedi..

Çelik, normalleşme süreci ile beraber talepte azalma yaşandığını aktararak, "Bu durum bizim öngördüğümüz bir süreçti. Kademe firması olarak standart ürünlerimiz dışında olan dezenfekte ekipmanını, müşterimiz olan kamu kurum ve kuruluşlarına bu sıkıntılı süreçte yardımcı olmak amacı ile geliştirdik." şeklinde konuştu.