BURSA (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı olan Hasan Büyükdede, Türkiye'de yaklaşık 500 bin adet asansörün bulunduğunu tespit ettiklerini söyleyerek  bakanlık koordinasyonunda kontrollerinin sağlandığını aktardı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca gerçekleştirilen piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen asansör sektörüne yönelik test ve muayene hizmetlerinin Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi (MESYEB) aracılığıyla gerçekleştirilmesine ilişkin protokol imza törenine katılan Büyükdede, önemli bir iş birliğine imza atıldığını dile getirdi.

Bakanlık olarak son bir  sene içeriisnde asansörle ilgili son derece önemli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Büyükdede, asansör teknolojisinin geliştirilmesi, üstündeki ekipmanların vile donanımlarının iyileştirilmesi gibi konularda son derece ciddi adımlar attıklarını söyledi.

Büyükdede, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak piyasa gözetimi ve denetimi faaliyetlerini, sorumluluk alanlarında bulunan sanayi ürünlerinin güvenliğini öncelikli konulardan biri olarak gördüklerini vurguladı.

Kayıtların incelenmesinde 2015'te 203 bin, 2016'da 301 bin, 2017'de 369 bin, 2018'de de 434 bin ve 2019 senesinin Temmuz ayına kadar ise 251 bin asansörün periyodik kontrolünün yapıldığını bildiren Büyükdede, bu sene ise 3 bin 128 adet denetimin gerçekleştirildiğini söyledi.

BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur da burada faaliyete geçirilen Asansör Güvenlik Ekipmanları Test ve Geliştirme Merkezinin Türkiye'de ilk niteliğini taşıyan çok önemli bir merkez olacağını dile getirdi.