İstegelsin ve Duracell, iş birliğiyle Türkiye'de bir ilke imza atarak evden geri dönüşüme atık pil kazandırma projesini hayata geçiriyor.

Geri dönüşüm hareketine katılmak için çağrıda bulunan firmalar, projeyle birlikte evdeki atık pillerin yeniden ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak.

"Gelecek kuşaklara daha temiz bir dünya bırakmak için el ele" sloganıyla başlatılan projeye, kişiler evlerindeki atık pilleri poşetin içinde kapıya asarak katılabiliyor.

Tüm market ürünlerini sunan, yeni nesil süpermarket İstegelsin de kişiye siparişini teslim ederken pilleri alarak geri dönüşüme gönderiyor.

"EKONOMİYE ZARARI ÇOK YÜKSEK"

Konuyla ilgili paylaşımda bulunarak görüşlerini açıklayan İsteGelsin Kurucusu ve CEO'su Sedat Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin ilk evden atık pil dönüştürme projesi istegelsin ve Duracell'den! Her yıl yaklaşık 10 bin ton pil piyasaya sürülüyor ve en az yüzde 90'ı geri dönüştürülemeden katı atıklara karışıyor. Doğaya zararını tahmin etmek güç değil, ama ekonomik zararı da çok yüksek. Biz görev edindik. Sıra sizde. Atık pilleri bir poşet içerisinde kapıya asmanız yeterli. Doğa adına şimdiden teşekkürler."