İSTANBUL (AA) - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) Türkiye-Bangladeş İş Konseyi 1. Ortak Toplantısı’nda, Türkiye nüfusunun iki katına sahip, Güney Asya’nın dev ülkesiyle ilişkiler masaya yatırıldı.
Dünyanın tekstil üssü olarak bilinen Bangladeş, uluslararası birçok tekstil markasının da üretiminin yapıldığı yer.

2 YILDA 2 MİLYARLIK BANGLADEŞ İHRACATI ...

İlaç, inşaat, turizm, gıda ve sağlık gibi sektörlerde yatırımcısını bekleyen Bangladeş ile Türkiye’nin iş hacminin iki yıl içinde 2 milyar dolar seviyesinde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun 1.sini yaptığı Türkiye-Bangladeş İş Konseyi Ortak Toplantısı’na, DEİK'in Türkiye-Bangladeş İş Konseyi Başkanı Laura Gök, Bangladeş Büyükelçisi M. Allama Siddiki, İş Konseyi Karşı Kanat Kuruluşu Bangladeş Ticaret ve Sanayi Odaları Federasyonu (FBCCI) üyeleri ve Bangladeş İstanbul Bangladeş Başkonsolosu Mohammad Monirul İslam’ın iştirakiyle müzakere edildi.

ŞUBAT'TA İKİNCİ TOPLANTI BANGLADEŞ'TE

Bangladeş’le yapılan iş toplantılarının ikincisinin, üç ay sonra Türk iş insanlarının, Bangladeş’te iadeyi ziyaretle gerçekleştirilmesi bekleniyor.
Bangladeş'in Ankara Büyükelçisi Allama Siddiki, ülkesinin, bilhassa inşaat sektöründe, mıcır ve kaya türevi malzeme talebi olduğunu belirterek, Türk iş insanlarını Bangladeş’te yatırım yapmaya davet etti.