ANKARA (AA) - "Türkiye 100" organizasyonu ile en hızlı büyüyen firmalar saptanacak.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) organizasyonu, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı’nın (TEPAV) desteğiyle düzenlenen, 5. "Türkiye 100" yarışmasına ilk müracaatlar kabul edilmeye başlandı.

TÜRKİYE 100'DE, MÜRACAATLAR 31 OCAK'A KADAR...

TOBB, organizasyonda ilk 100’e giren kurumlara, uluslararası işbirliklerin kapısını açıp, global ölçekte tanıtım iklimi tesis edilecek. 

Beşinci kez düzenlenen, ilk 100 firma yarışması için, 31 Ocak 2019'a kadar, 1 aylık müracaat süresi bulunuyor.

Kurumları, organizasyona iştirak etmeye davet eden, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 

AMAÇ ROL MODELLER GÖSTERMEK!

"Türkiye’nin her karışında, fırsatları, yenilikçilik anlayışıyla değerlendirip, üretirken, iş alanı sağlayan, binlerce Anadolu arslanımız var. İşte, ülkenin en hızlı büyüyen 100 şirketini, yarışmamız ile saptayıp, kampanyalarımızla tanınır kılıyor, onların sadece, bu topraklarda değil, uluslararası camiada bilinir olmasını temin ediyoruz.” dedi.

Başarılı girişimcileri vitrine çıkarıp, onları uluslarası camiada da tanıtarak, gençlere rol model vermek istediklerini anlatan Rifat Hisarcıklıoğlu, “Girişimciliğin, bir kariyer fırsatı, önemli ve iyi bir tercih olduğunu göstermeyi hedefliyoruz.  TOBB’un, Kadın Girişimciler Kurulu ve Genç Girişimciler Kurulu ile Türkiye’nin her ilinde ve en büyük girişimcilik ağının tesis edildiğini sözlerine ekledi.
Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketinde, 2015 ile 2017 yılları arasındaki ortalama ciro ile büyüme hızı baz alınacak.