DOHA (AA) - Katarlı yatırımcılarla, Türk firmaların bir araya gelmesine olanak sağlayan Körfez'in en büyük fuarlarından olan "Turkey Expo by Qatar" sona erdi.

Gayrimenkul başta olmak üzere inşaat, yapı malzemeleri,ileri teknoloji, bilişim, gıda, makine ve makine ekipmanları, sağlık turizmi, tekstil, mobilya ve dekorasyon gibi birçok sektörün önde gelen temsilcileri, iki ülke arasında yatırım ile iş birliklerinde bulundu.

Katar ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin en üst seviyeye çıkarılmasını hedefleyen, yeni girişimcilere ve yatırımcılara da yeni kapılar açması beklenen fuarı 8 bin kişi ziyaret etti ve 120 Türk firmasının katıldığı fuarda gayrimenkul sektöründe, 200 milyon Türk lirası değerinde satış yapıldı.

Gayrimenkul ve inşaat sektörünün öncelikle, Arap ülkelerindeki yatırımcılara ulaşması için büyük önem taşıyan fuar ile uluslararası alanda dikkati çeken prestijli projeleri vitrine çıkardı.

FUAR DA 48 ANTLAŞMA İMZALANDI

"Turkey Expo by Qatar" Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kuruçayırlı, yaptığı açıklamada: "Fuarın, en üst düzeydeki diplomatik ilişkilerin yanı sıra Katar ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin güçlendirilmesine de katkı sağlaması için" düzenlendiğini ifade etti.

4 BİN İŞ BULUŞMASI

3 günde 8 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda, Türk firmalarıyla, ziyaretçiler ve yatırımcılar arasında 4 bin iş buluşması düzenlendiğini belirten Kuruçayırlı, farklı farklı ticaret alanlarında 48 anlaşma ve 68 mutabakat zaptının imzalandığını kaydetti.

"Fuar içerisinde, gayrimenkul sektöründe 200 milyon lira değerinde satış gerçekleşti. Bu alanda çalışan firmalara, Katarlılar ve Katar'da ikamet eden Türkler tarafından ilginin büyük" olduğunu belirten Atilla Kuruçayırlı, "fuarın çok verimli olduğunu ve fuarı ziyaret eden Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati'nin, Türkiye'de yatırımları bulunan Katarlı 20 firmanın temsilcileri ile ülkenin bazı yetkilileriyle bir araya gelerek talepleri ve yatırım alanında karşılaşılan güçlüklerle ilgili bilgi aldığını" sözlerine ekledi.