İSTANBUL (AA) - Turkcell, kurumlar için sağladığı yerli ve milli siber güvenlik hizmetiyle, muhtemel saldırılar öncesinde gerekli önlemlerin alınmasını sağlıyor ve bireyleri de başta dolandırıcılık olmak üzere internetin kötü sürprizlerinden koruyor.

Konuyla ilgili olarak Turkcell tarafından yapılan açıklamaya göre, evden çalışma süreci siber güvenlik sorununu firmalar için daha da önemli hale getirdi. Sunduğu özel koruma çözümlerinin yanı sıra yüzden fazla siber uzmanla hizmet veren Turkcell, şirketlere bu konuda danışmanlık sunarak; analiz, altyapı, test gibi süreçleri müşterileri için yönetiyor.

Maltepe Teknoloji Plaza'da bulunan Siber Güvenlik Operasyon Merkezi'nde 7 gün 24 saat esasına göre atakları izleyerek müşterilerine hizmet sunan Turkcell, kurumsal şirketlerin altyapılarını yöneterek güvenli hale getiriyor. Böylece saldırı ve virüs önleme konusunda Turkcell mühendislerince gerekli önlemler önceden alınabiliyor.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri bulunan Turkcell Kurumsal Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ederken bu kaos ortamından beslenen siber suçluların da iş başında olduğunu gördüklerini söyledi.

Firmaların evden çalışma düzenine geçmesinin, verilerini uzaktan erişim sağlayarak yönetmesinin akıllara güvenlik konusunu getirdiğini dile getiren Özata, Turkcell olarak binden fazla kurumsal müşteriye yerli ve milli siber güvenlik hizmeti sunarak bu olağanüstü dönemde de onların yanında olduklarını belirtti.

Özata, müşterilerin altyapılarını 7 gün 24 saat izleyerek olası tehditlere karşı öncesinde önlemler aldıklarını kaydederek, şuöyle devam etti:

"Dileyen müşterilerimize özel danışmanlık hizmeti de vererek sistemlerinin güvenliğini test ediyoruz. Bu alanda ne tür ihtiyaçları olduğunu analiz ederek kendilerine özel çözümler sunuyoruz. Yeni dönemde şirketlere mutlaka güvenli erişim yöntemlerini tercih ederek siber olaylara müdahale planlarını hazırlamalarını ve tatbikatlar yapmalarını öneriyoruz. Şirket çalışanlarının siber güvenlik farkındalığının artırılması için online eğitimlerin düzenlenmesini de önemli buluyoruz."