BARSELONA (AA) - İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenen GSMA Mobil Dünya Kongresi-Mobile World Congress (MWC 2019) kapsamında şirket ve kurumlar, iş birliklerini açıklamaya devam ediyor.
Yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi için Turkcell ile Türkiye'nin 5G ve ötesi için iletişim gücü olan Ulak Haberleşme, önemli bir anlaşmaya imza attı. 4 yıllık bir dönemi kapsayan anlaşmayla, 2019'da geçerli olmak üzere Turkcell'in Türkiye çapında toplamda 2 bin 650 adet sahasında yerli ve milli baz istasyonu Ulak kullanılacak. İlk olarak Türkiye'nin kuzeyinden başlayacak projeyle, anlaşma kapsamında Ulak baz istasyonlarının Türkiye'nin farklı bölgelerinde de devreye alınarak yaygınlaşması hedefleniyor.
İmza töreni, GSMA Mobil Dünya Kongresi'nde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
İmza töreninde yaptığı konuşmada, anlaşmanın Türkiye'nin 5G alanında söz sahibi olabilmesi ve yeni nesil iletişim teknolojileri için atılan önemli bir adım olduğunu vurgulayan Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, "25 yıllık tecrübemiz ve fikri sermaye birikimimizle Türkiye'nin teknolojide üreten ülke olma yolculuğuna katkıda bulunma hedefindeyiz. Diğer bütün yüksek teknoloji üretim ve 5G çalışmalarına bu gözle bakıyoruz. Sadece yüksek teknolojiyi kullanan taraf olmakla kalmayıp bunun yanı sıra bu alanlarda ürettiğimiz millive yerli çözümlerle dünyada söz sahibi olmayı amaçlıyoruz. Türkiye'nin Turkcell’i olarak bu kapsamda gerek saha gerekse Ar-Ge ekibimizi tüm imkânlarımızı seferber ederek 4 yıldan uzun bir süredir Ulak ile birlikte çalışıyoruz. Birlikte çıkmış olduğumuz bu yolda Ulak ile gelinen noktayı görmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Türk mühendislerinin bu alanda geliştireceği teknolojiler, inanıyoruz ki dünya çapında da rekabet edebilecek güçte olacaktır."

"YATIRIMLARIN, GAYRETLERİN AR-GE ÇALIŞMALARINDAN ÜRÜNE DÖNÜŞMESİ ÖNEMLİ"

Ulak Haberleşme Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan da bu süreçte gösterilen gayretlerin, yapılan yatırımların Ar-Ge çalışmalarından ürüne dönüşmesinin Türkiye açısından son derece önemli bir kazanım olduğunu söyledi. Kendilerine verilen desteğin ve duyulan güvenin farkında olduklarını dile getiren Arslan, bu yolculuğun başından itibaren Ulak Haberleşme'nin bugününe ve geleceğine inanan Turkcell'e teşekkür etti.
Konuşmasının devamında Arslan, " Türkiye'nin markası olma hedefi ile yola çıkan Ulak Haberleşme,5G ve ötesi için ekosistemi ile birlikte bu görevi gerçekleştirmek için birikimlidir, azimlidir ve hazırdır. Uçtan uca iletişim ve bilişim şebekemizde yerli ve milli ürünlerimiz ile yer almak için tüm paydaşlarımızla birlikte tüm gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz. Başta Savunma Sanayi Teknolojileri AŞ, Savunma Sanayii Başkanlığı  ve ASELSAN olmak üzere bu süreçte yanımızda yer alan Argela, Netaş ile üretimde yer alan diğer firmalarımıza ve ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Proje çerçevesindeki çalışmalar hızla devam ederken, söz konusu alandaki faaliyetlerine Ulak Haberleşme, geçen yıl Kars'ta tanıtımı yapılan Evrensel Projesi kapsamında başlamıştı. 
Attığı bu önemli adım ile Ulak Haberleşme, Ulak baz istasyonlarının mobil operatörlerin ticari şebekelerinde hızla yaygınlaşacağının çok önemli bir mesajını vermiş oldu.