5G iletişim teknolojileri alanında çalışmalarına devam eden Turkcell'in 4 adet 5G Ar-Ge Projesi daha AB tarafından desteklenen Horizon 2020 programına kabul edildi.
Turkcell'den yapılan açıklamada, şirketin 5G alanında yürüttüğü dört yeni inovasyon projesinin daha AB Horizon 2020 Ar-Ge programına kabul edildiği belirtildi. Turkcell’in otonom sürüş iletişimi konusundaki 5G-MOBIX projesinin ardından dört yeni 5G projesine daha hibe desteği almaya hak kazandığının aktarıldığı açıklamada,  AB'nin 5G teknolojilerinin geliştirilmesi konusunda yürüttüğü inovasyon programında Türkiye’den en çok proje geliştiren operatör olduğu vurgulandı. 
Horizon 2020 Ar-Ge projelerinin Turkcell için yerli ve uluslararası paydaşlar ile etkileşime geçmeye, hızla dijitalleşen sektörlerin iletişim gereksinimlerini anlamaya ve sektörlerdeki yerli ekosistemin oluşmasını desteklemeye yönelik önemli bir katkı sağladığına dikkat çeken Turkcell Şebekelerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gediz Sezgin, Turkcell olarak teknolojideki rollerini 5G alanında da yürüttüklerini söyledi. 

EN FAZLA 5G PROJESİNE DESTEK ALAN OPERATÖR 

Türkiye'nin adını 5G ve ötesi teknolojilerinde söz sahibi olan ülkeler arasına yazdırmanın kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Sezgin, Bu programda Türkiye'den en fazla 5G projesine destek alan operatör olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Sezgin, Bu süreçte kazanılan üst seviye teknik yetkinliklerin ve kurulan iş birliklerinin, 5G'ye ve ötesinde gelecek nesil iletişim teknolojilerine hazır olmasına önemli ölçüde katkı sağlayacağını söyledi.