İSTANBUL (AA) - Türk Telekom'un "Yeni Nesil Gelecek" projesinin ilk aşaması "Akıllı Teknolojiler IoT Hackathonu" ile gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili olarakbTürk Telekom tarafından yapılan açıklamaya göre, Türk Telekom, genç girişimcileri desteklemeyivsürdürüyor.

Bu bağlamda Türk Telekom tarafından, meslek yüksekokulları ve liselerinde eğitim gören öğrencilere yönelik nesnelerin interneti, programlama ve bulut bilişim gibi konularda teorik ve pratik bilgilerden meydana gelen eğitimlerin verildiği "Yeni Nesil Gelecek" projesinin ilk fazı başarıyla tamamlandı.

Habitat ile birliktfaliyete geçirilen projenin ilk bölümünü "Akıllı Teknolojiler IoT Hackathonu" ile sonlandıran Türk Telekom, fikrine inanan tüm genç takımları, nesnelerin internetini kullanarak faydalı, dijital ve yenilikçi çözümler geliştirmek üzere 48 saat süren bir çalıştayda bir araya getirdi.

Çalıştayın sonucunda, su kaynaklarını analiz ederek kirli su kullanımından kaynaklanan zehirlenmeleri önlemeyi hedefleyen proje birinci, kodlama bilmeyen kişilere IoT geliştirme olanağı sağlayan proje ikinci, enkaz altındaki afetzedelerin konumlarının tespiti projesi de üçüncü oldu.

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı olan Yusuf Kıraç, ödül töreni sırasında yapmış olduğu konuşmada, "Teknoloji ile imkanlarımız hızla artarken tanık olduğumuz bu değişime ayak uydurmak, değişimi yönetmek özellikle bizlere önemli görevler yüklüyor. Biz de Türk Telekom olarak, Türkiye'deki dijitalleşme sürecine liderlik etmenin verdiği büyük sorumluluk bilinciyle, heyecanla ve azimle çalışıyoruz. Bunun için gösterdiğimiz çabanın en büyük bileşeninin de gençler olduğunun farkındayız." şeklinde konuştu.