Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, sağlıkta da dijitalleşmeye yönelik teknolojiler geliştiren Türk Telekom, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ile "LIGHT" mobil uygulamasını hayata geçirildiği belirtildi. 
Projeye yüksek riskte 540 hasta katılırken, "LIGHT" uygulaması üzerinden 1 yıl boyunca yakından takip edilen hasta grubunda, takip edilmeyen gruba kıyasla hastalık risklerinde anlamlı bir düşüş gözlemlendi.
Hastaların, uygulama sayesinde, tansiyon regülasyonlarını sağlamada, kötü kolesterollerini düşürmede, iyi kolesterollerini yükseltmede, kilo vermelerinde ve diyet önerilerine uymalarında ciddi fayda elde ettikleri ortaya çıktı.

SAĞLIK ALANINDA ÇIĞIR AÇACAK

Uygulamanın akıllı cihazları kullanarak hastalık risklerini azaltabilmesinin mümkün olduğunu gösterdiğini söyleyen Türk Telekom Strateji, Planlama ve Dijital Genel Müdür Yardımcısı Barış Karakullukçu, bu sonuçların gelecekte mobil sağlık konusunda Türkiye'de yapılacak çalışmalara da ışık tutacağına inandıklarını belirtti. 
Bu bilimsel çalışma ile hastaların düzenli olarak kullandıkları uygulama ile kardiyak risklerinde önemli bir düşüş saptadıklarını vurgulayan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Dr. Ahmet İlker Tekkeşin de, bu gelişmenin sağlık alanında çığır açacağını ve bundan sonraki inovatif çalışmalarımız için güçlü bir başlangıç olduğunu ifade etti.