ERZURUM (AA) - Türk Telekom, yurdun doğusunda gerçekleştirdiği yatırımlar ile hızlı internet imkanı sunan fiber optik kablo altyapısını büyük ölçüde güçlendirdi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde de çetin kış şartlarına karşın hizmetlerini kesintisiz şekilde sürdürüren Türk Telekom görevlileri, vatandaşların kesintisiz internet hizmeti alabilmesi ve iletişiminin sağlanması maksadıyla çalışmalarına devam ediyor.

Bu sene özellikle Türkiye'nin 2023 vizyonu çerçevesinde fiber optik kablo altyapısı çalışmalarını hızlı şekilde ülkenin en uç noktalarına kadar yaymayı planlayan Türk Telekom görevlileri, "fiberleşme ödevi"ni yeni senede tamamlamak için yoğun bir mesai harcıyor.

Türk Telekom Üst Yöneticisi Ümit Önal, konuyla ilgili olarak basın mensupalrına, Türkiye'de kesintisiz iletişimin sağlanması için yoğun çalışma yürüttüklerini aktardı.

Bölgede özellikle yüksek kesimlerdeki bazı alanlarda hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğüne dikkat çeken Önal, Türk Telekom çalışanlarının kış mevsiminin bütün zorluklarına göğüs gerdiğinin altını çizdi.

Önal, tek amaçlarının özveriyle çalışarak, Türkiye'yi geleceğe bağlamak olduğunu dile getirdi.

Ülkenin son yıllardaki yatırımların önemine dikkat çeken Önal, "Ülkemizin son yıllarda özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yaptığı yatırım son derece fazladır. Türk Telekom da bu büyük yatırım planlarından nasibini almıştır."  şeklinde konuştu.