Otomasyon sistemlerinde Türkiye'de önemli bir tecrübeye sahip, sektörün duayenlerinden, Bursa ve Türkiye sanayisinin önemli isimlerinden Ercan Beşikçioğlu vefat etti.

ONS Makina Kurucu Ortaklarından ve Genel Müdürü, BESE Teknoloji Kurucularından olan Beşikçioğlu, aynı zamanda Başkan Vekili olarak görev yaptığı ROBODER'in kurucularındandı.

ROBODER Yönetim Kurulu Üyesi ve INTECRO Robotics CEO'su A. Ali Şen, Beşikçioğlu'nun vefatı dolayısıyla sosyal medyada taziye mesajı yayınladı. Şen, "Üzüntülüyüz! ROBODER'in kurucuları arasında yer alan, robotik sistemler, fikstür, aparat konularında sektörümüzün öncü isimlerinden olan, otomotiv endüstrisi başta olmak üzere ülkemizin üretim teknolojisi temelli kalkınmasına yıllarını adamış Ercan Beşikçioğlu ağabeyimiz hakkın rahmetine kavuştu. Kederli ailesine, sevenlerine ve tüm camiaya başşağlığı dilerim. Mekanın cennet olsun, nur içinde yat." ifadelerini kullandı.

BEŞİKÇİOĞLU KİMDİR?

Çorum İskilipli bir baba ve annenin oğlu olan Ercan Beşikçioğlu, 1960 yılında Kırıkkale'de doğdu. İlkokulu Gebze'de, ortaokulu Bursa'da Erkek Lisesi'nde okuyan Beşikçioğlu, liseyi ise Tophane Endüstri Meslek Lisesi Teknik Ressam Bölümü'nde okuyarak tamamladı.

Staj yapmak için gittiği Tofaş Otomobil Fabrikası'nda 1978 yılında Teknik Ressam olarak profesyonel iş hayatına başladı. Vatani görevi ve üniversitenin ardından 1985 yılında Oyak Renault Fabrikası'nda çalışmaya başlayan Beşikçioğlu, burada 1996 yılına kadar devam etti. Akabinde ONS Makina yolculuğuna başladı ve aynı zamanda birçok firmaya katkı ve girişimleri oldu.

TÜRK ENDÜSTRİSİNE ADANMIŞ BİR ÖMÜR

Dernek dergisinin ilk sayısı için kaleme aldığı yazıda derneğin amaçlarını ve öğrenmenin önemini şöyle anlatmıştı: 

"Derneğimizin amaçları; sektörde yaşadığımız olumsuzluklara alınacak önlemleri, tecrübelerimizi paylaşmak, eksiklerimiz hakkında farkındalık yaratabilmek olacaktır. Bu amaçların gerçekleşmesi şahsımı mutlu edecektir.

Yaklaşık kırk yıldır sektörün içinde yer alan biri olarak hala öğrenmeye devam ediyorum. Öğrenmenin yaşı olmadığını her geçen gün yeni bir şey öğrenerek kendimi sürekli bilgi ve beceriye aç hissediyorum. Başarıya giden yolun da sürekli kendini geliştirmek ve öğrenmek olduğunu düşünüyorum. Şimdiye kadar birçok şirkete risklerini önceden tanımlayarak katkıda bulunmaya çalıştım..."

Başarılı olmanın çok zor olmadığını ifade eden Beşikçioğlu, başarının reçetesini vererek yazısını tamamlıyordu: "Denemekten korkmamak", "hedefli ve planlı olmak", "çalışmak, çalışmak, çalışmak"... 

Ercan Beşikçioğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi resmi yayın organı Timreport'a verdiği röportajda ise; "... Akılcı sistemler, politikalar ve yatırımlarla daha yüksek katma değer sağlamak en önemli görevimiz olmalıdır. Şirketler, ileri teknoloji ürünlerinin üretimine yönelmeli ve dışa açık bir vizyonla stratejilerini hayata geçirmelidirler. Bunun için istikrarın önemi büyüktür. Kuruluşlar, kısa vadeli kârlar yerine sürdürülebilirliği hedeflemelidirler..." açıklamasında bulunmuştu.

SÜRDÜRÜLEBİLİR TESİS YÖNETİMİ ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM SÜRDÜRÜLEBİLİR TESİS YÖNETİMİ ZİRVESİ İÇİN GERİ SAYIM

ST Endüstri Medya olarak biz de merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileriz.