Türk Reasürans A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Selva Eren, Finans Derneği tarafından düzenlenen online toplantıda “Kuruluşundan Bugüne Türk Reasünars’ın Başarı Yolculuğu”nu anlattı.

Şirketin kurulmasıyla birlikte yurtdışına giden primin 1 milyar TL’lik bölümünü ülkede tutmayı sağladıklarını aktaran Eren, Öz kaynaklarıyla ana reasürans uygulamalarını hayata geçirdiklerini ve 2021 Ocak ayı itibariyle bunu tamamladıklarını söyledi.

Reasürans şirketlerinin sigorta şirketleriyle rekabet içinde olmadığını vurgulayan Eren, DASK’ın reasürans korumasını yaklaşık olarak 14 milyar TL daha artırdıklarını belirtti. DASK’ı beklenen büyük Marmara depremi için yaklaşık 40 Milyar TL’lik bir ödeme gücüne ulaştırdıklarına dikkat çeken Eren, geçmişte hasar tespitlerinde yaşanan bazı tespit farklılıklarını gidermek üzere, tek tip tespit yöntemi belirledik ve İzmir depreminde de belli ölçülerde uyguladıklarını kaydetti.

DEPREM MODELLEMESİ YAPACAKLAR

2021 sonu itibarıyla, sadece DASK değil, çalıştıkları sigorta şirketleri için deprem modellemesi yapabilir hale geleceklerini ifade eden Eren, Türk Reasürans A.Ş olarak DASK’ta farkındalık yaratmak için kampanya başlatacaklarını söyledi.

Devlet Destekli Alacak Sigortası’nda piyasaya sağlanan teminat tutarının kısa sürede 6 milyar TL’ye ulaştığını belirten Eren, şu anda DASK’ta yüzde 58 olan sigortalılık oranını kampanya ile çok daha yüksek seviyelere çıkarmayı hedeflediklerini aktardı.

Türk Reasürans A.Ş’nin 375 milyon lirası ödenmiş 600 milyon lira sermayesi olduğunu, aktif büyüklüklerinin de 1 milyar liraya ulaştığını vurgulayan Selva Eren, enflasyonun yüzde 14,6 olduğu bir dönemde yıl içinde yüzde 17,9 öz sermaye karlılığı sağladıklarını ve son açıklanan rakamlara göre bu süreçte 99 milyon lira teknik kâr elde ettiklerini söyledi.