BELGRAD (AA) - Türkiye'ninen önemli  otobüs üreticilerinden olan BMC'nin ürettiği otobüsler artık Sırbistan'ın başkenti olan  Belgrad'ın şehir içi ulaşımında da kullanılmaya başlandı.

Belgrad Belediyes tarafından BMC'den satın aldınan 70 otobüsten  hazır olan ilk 8 tanesi gerçekleştirilen törenle hizmete alındı.

Belgrad'da yapılan törende Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç ile Belgrad Belediye Başkan Yardımcısı Goran Vesic ve BMC yetkilileri de yer aldı.

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Bilgiç, törende sırasında konuşmada, Türk otobüslerini tercih etmelerinden ötürü  Belgrad Belediyesi'ne teşekkürlerini sunarak, " bu otobüsleri sağlayarak değişimin bir parçası olmalarından ötürü mutlu olduklarını dile getirdi.

Belgrad Belediye Başkan Yardımcısı Vesic de teslim edilen 8 otobüsün hemen hizmete alınacağını belirterek, Avrupa çapında ihracat gerçekleştiren güçlü bir firma olan BMC'nin ürettiği otobüslerin modern bir donanıma sahip olduklarına dikkat çekti.

BMC Otobüs Satış Direktörü Sedat Çınar ise BMC'yi tercih etmelerinden ötürü Belgrad Belediyesi yetkililerine teşekkürlerini sunarak, iş birliğinden ötürü duyduğu memnuniyeti belirtti.