İngiltere’de düzenlenen Küresel Yatırım Zirvesi kapsamında ülkeye 9,7 milyar sterlin yabancı yatırım yapılması kararıyla birlikte kısa sürede birçok ülkeden 18 firma bölgeye yatırım kararı aldı. İngiltere’ye yatırım yapacak şirketler arasında, Türkiye kağıt sektörünün önemli oyuncuları arasında yer alan bir şirketin de yer aldığını ve ülkeye 500 milyon sterlinlik kağıt fabrikası yatırımı yapacağını söyleyen İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Alican Duran, “Türk kağıt sanayicisi yurt dışı yatırım fırsatlarını değerlendiriyor. Sanayicilerimiz ihracatta olduğu gibi üretimde de birçok ülkede yer alarak sektörün dünyada pastasındaki payının artırılmasına katkıda bulunacak” dedi.  

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (İİB) Başkan Yardımcısı Alican Duran; İngiltere’nin aldığı yabancı yatırım kararı karşısında Türk kağıt şirketinin İngiltere’ye yatırımları hakkında değerlendirmelerde bulundu. Türk kağıt sanayicisinin rotasını yurt dışına çevirdiğini ve her türlü yatırım fırsatını değerlendirdiğini belirten Duran, sektör oyuncularının ihracatta olduğu gibi üretimde de dünyanın önemli oyuncuları arasına gireceğine inandıklarını söyledi.

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR "TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR

TÜRKİYE İLE İNGİLTERE ARASINDA YENİ KÖPRÜ KURULACAK

Türkiye kağıt sanayicisinin yurt dışına yaptığı yatırımların, Türkiye ekonomisine ve kağıt sanayisine de yansımaları olacağını kaydeden Duran, “Sanayicimizin fabrika yatırımı ile Türkiye ve İngiltere arasında üretim teknolojisi, ticari ilişkiler, ihracat ve kültürel anlamda yeni bir köprü kurulacak. İngiltere’nin kağıt üretim teknolojilerini Türkiye’de daha fazla görmeye başlayacağız. Kuracağımız kültürel yakınlıkla da 2021 yılının 9 aylık toplamında 176 milyon dolarlık ihracat ile pazar liderimiz olan İngiltere’deki ayak izimizi daha da artacağımızı düşünüyoruz” açıklamalarında bulundu. 

SEKTÖRÜMÜZ AVRUPA'YA DAHA DA YAKLAŞTI

Yeni yatırımla Türkiye kağıt sanayicisinin Avrupa’ya daha da yaklaştığını söyleyen Duran, “Türk yatırımcımızla birlikte sektör olarak önemli ihracat pazarlarımız arasında yer alan Avrupa bölgesinde de ağırlığımızı ve tanınırlığımızı daha fazla hissettirebileceğiz. Her geçen yıl daha da artırdığımız ihracatımızı daha da artırabileceğiz. Bölgedeki mevcut pazarlarımızı büyütürken yeni pazarlara girme fırsatı yakalayacağız.”