İSTANBUL (AA) - İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkan Yardımcısı olan Çetin Tecdelioğlu, Rusya'nın; 140 milyonu aşkın nüfusu, 14 bin doların üzerindeki kişi başı milli geliri ve senelik 15 milyar dolar civarındaki hırdavat ithalatı ile hedef pazarları arasında yer bulunduğuna dikkat çekerek, "Rusya pazarına giriş kapılarından biri olduğunu düşündüğümüz MITEX fuarının da sektörümüze bu anlamda katkı yapacağı görüşündeyiz."şeklinde konuştu.

İDDMİB tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, Türk hırdavat sektörü, Rusya'da gerçekleştirilen hırdavat, nalburiye ve el aletleri fuarı MITEX 2019'da yer aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İDDMİB Başkan Yardımcısı Tecdelioğlu, Rusya'nın hırdavat sektöründe Türkiye'den 190 milyon dolarlık ithalatı olduğunu söyledi.

Sektörü daha da ileriye taşımak için Rusya pazarının önemli olduğunu belirtenTecdelioğlu, "Rusya; 140 milyonun üzerindeki nüfusu, 14 bin doların üzerindeki kişi başı milli geliri ve yıllık 15 milyar dolar civarındaki hırdavat ithalatı ile hedef pazarlarımız arasında yer alıyor. Ayrıca, sektör vergilerinin de yüzde 3-15 civarında olması da cazip bir pazar haline getiriyor. Rusya pazarına giriş kapılarından biri olduğunu düşündüğümüz MITEX fuarının da sektörümüze bu anlamda katkı yapacağı görüşündeyiz. 2015 yılında uçak krizi ile bozulan ilişkilerimizin yavaş yavaş düzeldiğini ve temmuz ayında hususi ve hizmet pasaportu sahiplerine vizenin kalkmasıyla yine ilişkilerin eski haline döneceğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Tecdelioğlu, geçen sene fuara 500'e yakın firmanın katılım gösterdiğini ve fuarın 20 bine yakın kişi tarafından ziyaret edildiğini aktararak, şöyle dedi:

"Fuara Türkiye'den de sektörü temsilen Hırdavat Sanayici ve İşadamları Derneği, Anadolu Yapışkanlı Bantlar ve Ambalaj Sanayi, Retta Profesyonel El Aletleri AŞ, Avon İş Güvenliği Malzemeleri, İzeltaş El Aletleri, Konya Saraylı Madeni Eşya firmalarımız katılım sağladı. Biz tabii ki bu sayının yeterli olmadığı görüşündeyiz. 2020 yılında düzenlenecek fuara ülkemiz adına milli katılım düzenleyerek gerek sektör gerekse ülke ilişkilerimizi daha ileriye taşıyacağız."