ANKARA (AA) - Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), TEKNOFEST etkinlikleri sırasında kapılarını öğrenciler ile ailelerine açtı.

TEKNOFEST etkinlikleri kapsamında bir grup öğrenci, aileleriyle birlikte TUSAŞ'ın Kahramankazan'da bulunan Tesisleri'ni ziyaret etti.

Tesislerde, T-129 ATAK Taarruz ile Taktik Keşif Helikopteri"ni yerinde görme fırsatı yakalayan öğrenciler, yetkililerden de detaylı bilgi edindiler. Öğrenciler ayrıca helikopterin kokpitine de binme şansı yakalarkenı, merak ettikleri konularda TUSAŞ yetkililerinden bilgi aldılar.

İnsansız hava aracı ANKA'nın da yer aldığı alan ile Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ'un sergilendiği bölgeyi de gziyaret eden öğrenciler ve aileleri, ararçlar hakkında bilfi sahibi olurken, kokpite binme şansı da yakaladılar. 

Ziyaretçi grubunda yer alan İlköğretim 5. sınıf öğrencisi Zeynep Şura Çetin, ülkemizde helikopter güretilmesinin son derecegurur verici olduğunu vurgulayarak, büyüdüğünde kendisinin de gelecekte bilim insan olarak ülkesinin gelişimine katkda bulunmak istediğini söylerdi. .

Bir diğer ziyaretçi olan Mehmet Arda Burkan, ise tesislerde bulunduğu için son derece sevinçli olduğunu ve büyüyyünce bilgisayar programcısı ıolmak istediğini belirtti. 

Ziyaretiçlerden Ahmet Altuğ Atalar ise bilhassa ANKA'yı çok sevdiğinden bahsederek, vurgulayarak, ilk defa canlı görme imkanı bulduğunu ve vüyüyünce bilgisayar mühendisi olmak istediğini söyledi.

Talha Bekar isimli ziyaretçiyse  HÜRKUŞ'u canlı görmenin son derece farklı bir duygu olduğundan bahsederek, büyüdüğü zaman uçak veya araba mühendisi olmak istediğinidile getirdi.