ADDİS ABABA (AA) - Türk içecek firması, yaklaşık 100 milyon nüfusa sahip olan Etiyopya'da yeni ambalajlı su markasını tanıttı. Başkent Addis Ababa'daki "Avante Suları"nın tanıtım programında, ülkenin çok sayıda basın mensubu da hazır bulundu.

General Group İçecekleri Genel Müdürü Bülent Durmaz, tanıtım programında yaptığı konuşmasında,Etiyopya'daki su şirketlerinin bir çoğunun su değerleri açısından dünya standartlarının altında kaldığına dikkat çekti.

İnsan sağlığı ile çevrenin korunmasına son derece özen göstererek üretim gereçkleştirdiklerini belirten Durmaz, tüm pet şişeli suların toplanarak, yeni kurulan geri dönüşüm tesisi sayrsinde tekraradn ekonomiye kazandırılacağını dile getirdi.

Addis Ababa'ya  yaklaşık 110 kilometre mesafede yer alan Debre Berhan şehri kırsalına 6,5 milyon dolarlık yatırımla kurulan su şişeleme tesisi, 4 bin 700 metrekarelik kapalı alana sahip durumda.

İlk tapta 0,5 litre, 1,5 litre, 5 litre ve 19 litrelik plastik şişelerle Etiyopya piyasasına adımını atan şirket, saatte 30 bin litre üretim kapasitesine sahip durumda. Şirket, gelecek yıllarda kozmetik ve diğer içecek türlerindede  üretim gerçekleştireceği yeni tesisler kurmayı planlıyor. Etiyopya'da şu anda tekstil, mobilya ve inşaat gibi farklı sektörlerde faaliyet gereçkleştiren 150 civarında Türk şirketi bulunuyor.