İSTANBUL (AA) - MUSAB TURAN - Türk teknoloji şirketi olan Aktek, konaklama ve sağlık sektörüne yönelik olarak geliştirdiği yazılımlarıyla ABD pazarına giriş yaptı. Geliştirdiği Smart IoT Platformu ile Amerika'da bin 400 odada ürünlerinden faydalanılan şirket, ABD'de 3 sene içerisinde 50 bin odaya ulaşmayı amaçlıyor.

Aktek, konaklama ve sağlık sektörüne yönelik olarak geliştirdiği teknolojilerini, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Arı Tenokent'in girişimleriyle ABD pazarlarına girebilmek için başlattığı Innogate programıyla ABD pazarına taşıdı.

AKonuyla ilgili soruları yanıtlayan cevaplayan Aktek Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Müdürü Murat Tunçer, 2007 senesinde faaliyetlerine başlayan Aktek Bilgi Teknolojileri AŞ'nin, Bilişim 500 2017 sonuçlarına göre Türkiye’nin ilk 500 Bilişim şirketi arasında 126. sırada yer aldığını belirtti.

Şirketin cirosunun 2018 senesinde113,5 milyon TL olduğuna dikkat çekwn Tunçer, 2018 senesinin ikinci yarısında ABD pazarına yaptıkları ihracatın toplam cironun yüzde 2'sine ulaştığını aktardı.