STOCKHOLM (AA) - Dünyada ilk olma unvanına sahip olan ve Kovid-19'a yönelik olarak geliştirilen Türk firmasının ürettiği el dezenfekte cihazı İsveç'te piyasaya sürüldü..

İsveç'te yaşayan Türk asıllı girişimci Cevdet Küpeli, basın mensuplarına yapmış olduğuı açıklamada, ürünün İskandinavya bayiliğini aldıklarını ve kısa sürede çok ilgi gördüğünü söyledi.

Kalfa AR-GE'nin ürettiği söz konusu el dezenfekte cihazının Türkiye'de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ödüle layık görüldüğünü belirten Küpeli, ''Araç, havalimanları, okullar, süpermarketler, hastaneler, sağlık ocakları ve AVM’ler olmak üzere insanların yoğun olarak bulunduğu, sosyal aktivitelerin yapıldığı her yerde kullanılabiliyor'' şeklinde konuştu.

İsveç'te şimdiden 12 tane sattıklarının altını çizen Küpeli, ürüne ilginin yoğun olduğunu ve çok sayıda yerden sipariş aldıklarını dile getirdi.



Tamamen Türk patentli'



Ürünün yüzde yüz Türk patenti taşıdığını anımsatan Küpeli şuöyle konuştu:

''Dünyada ilk olma özelliği taşıyan el dezenfekte cihazı Kovid-19 pandemi kapmasında günlük hayatın vazgeçilmez ürünü haline geldi. Araca elinizi sokuyorsunuz 1 saniyede bakterilerden temizliyor. İsterseniz cüzdanınız, cep telefonunuz ve yanınızda taşıdığınız anahtarlığı da 10 saniyede virüs veya bakteriden temizliyor''

Ürünün Fransa'nın Citroen fabrikalarında ve İngiltere'de Mc Donalds restoranlarında kullanılmaya başladığını belirten Küpeli, ''Türkiye'nin firmasının ürettiği yüzde yüz milli bir ürünün buralarda kullanılması insana gurur veriyor'' şeklinde konuştu.

İsveç'te bir sağlık ocağında çalışan Mısır asıllı doktor Sammy Radwan ise ürünü çok beğendiğini ve pandemi sonrası da ürünün dünyada kayda değer bir ilgi göreceğini söyledi.