Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün, Türk firmaların Moldova'da gerçekleştirdiği toplam yatırımın 300 milyon doların üzerinde olduğunu kaydetti.

Özgün, yaptığı yazılı açıklamada, DEİK Moldova Yürütme Kurulu Üyesi Cahit Urfan ve beraberindeki heyetin, Moldova Büyükelçiliği, Gagavuzya Başkanı ve Moldova hükümeti tarafından 6. Uluslararası Yatırım Forumu için Moldova'ya davet edildiğini ve Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Başkanı İrina Vlah, Moldova Ekonomi ve Altyapı Bakanı Sergiu Railean, Sağlık, Çalışma ve Sosyal Koruma Bakanı Viorica Dumbraveanu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sergiu Harea ve Moldova Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor ile görüşme yaptıklarını söyledi.

Öztürk, Urfan ile Moldovalı bakanlarla, Türkiye-Moldova ve Moldova-Antalya arasındaki ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda fikir teatisinde bulunduklarını, gerek ikili gerekse ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına gerekli adımları attıklarını paylaştı.

"YATIRIMCILARA ÖNEMLİ TEŞVİKLER SUNUYOR"

Moldova'nın yatırımcılara önemli teşvikler sunduğunun altını çizen Özgün, Türkiye ile Moldova arasındaki ikili ilişkilerin daha ileri taşınması amacıyla 1990'lı yıllarda yapılan anlaşmaları güncellediklerini belirtti.

Türkiye ile Moldova'nın diplomatik ilişkilerinin tesis edilmesinin yeni bir yılının kutlandığını hatırlatan Özgün, Türk yatırımcılarının özellikle Moldova'nın başkenti Kişinev ve civarında önemli projeler gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi.

Benzer şekilde yatırımların Gagavuz Bölgesi'nde de artarak sürmesini beklediklerini aktaran Özgün, "Türk firmaların Moldova'da gerçekleştirdiği toplam yatırım miktarı, 300 milyon doların üzerindedir. Moldova'daki yatırımcılarımızın gıda, içecek, müteahhitlik, hastane işletmesi, bilgi, iletişim, tekstil, konfeksiyon, konaklama sektörlerinde daha çok yoğunlaştığını görüyoruz." dedi. (AA)