DOHA (AA) Gayrimenkul ve bağlı sektörleri bir araya getiren, Turkey Expo by Qatar, başkent Doha’da Türk ve Katarlı iş insanlarını bir araya getiriyor.

Türk firmaları ile Katarlı yatırımcıyı bir araya getiren ve Körfez bölgesinin en büyük ve prestijli fuarlarından kabul edilen, "Turkey Expo by Qatar", Türk firmalarının yoğun katılımı ile başladı.

2019 TÜRK KATAR TİCARET HACMİ NE OLACAK?

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, Katar’da ticaret heyetleri ile son derece verimli görüşmeler ve işbirliklerinin yapıldığını belirterek, “2019 yılı için Türkiye-Katar dış ticaret hacmini 3 milyar dolarlar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz.
Devam eden üst düzey ve ciddi görüşme talepleri söz konusu. Türkiye’de yatırım yapmak isteyen çok sayıda özel sektör ve kamu temsilcileri ile görüşmelerimiz devam ediyor. Ve Türkiye’de yatırım talepleri, hemen her alandan geliyor."

Capital Exhibition tarafından organize edilen fuar, Katar'ın başkenti Doha'daki Doha Exhibition and Convention Center’da (DECC) gayrimenkul başta olmak üzere bağlı sektör temsilcilerini buluşturdu.

Türkiye ile Katar arasındaki ticaret hacmini en üst düzeye yükseltmeyi hedefleyen, yeni girişimci ve yatırımcılara da ufuk açması beklenen fuarın açılışına, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Sultan Bin Rashid Al-Khater’da iştirak etti.

Açılış kurdelesini kestikten sonra fuarda yer alan şirketleri ziyaret eden Nebati, Khater ve maiyeti, fuar katılımcılarıyla bir araya gelerek, görüş alış verişinde bulundular.

Nebati, Katar ile Türkiye arasındaki ticaret ilişkisinin 2 milyar dolar seviyesinde olduğunu kaydederek, Türkiye'nin Katar, dış satımının 1 milyar doların üzerinde olduğunu anımsattı.
Türkiye'nin her türlü zorluğa göğüs gerecek güce sahip olduğunu söyleyen Nebati, ülkenin potansiyeli ile daha çok yatırımcı çekip, ihracat yapabilecek güce sahip olduğuna işaret ederek, “Türkiye ile Katar dış ticaret hacminin bu yıl, 3 milyar dolara yükselmesini öngörüyoruz." dedi.

TURKEY EXPO BY QATAR'DA KAÇ TÜRK FİRMASI VAR?

Türk şirketlerini Körfez ülkeleriyle buluşturan ve Türkiye’yi tanıtan en büyük fuar özelliğiyle, Turkey Expo by Qatar'da gayrimenkul ve bağlı sektörleriyle birlikte 100'den fazla Türk şirketi katılımcı olarak yer alıyor.

2019’da, Katar hükümetinin de desteğiyle 60 milyar dolar fona sahip Katarlı firmalar, Türk iş insanlarıyla bir araya geldi.
İnşaat, bilişim, gayrimenkul, yapı malzemeleri, ileri teknoloji, gıda, mobilya ve dekorasyon, makine ve makine ekipmanları, sağlık turizmi, tekstil gibi sektörler temsilcileri, fuarda Türkiye ile Katar arasında yatırım ve ortaklıklar yapacak.

İnşaat ve gayrimenkulün özellikle Arap yatırımcılarla buluşturan fuar, global düzeyde dikkati çeken prestijli projeleri öne alıyor.

PTT’NİN E-TİCARET SİTESİ 

Farklı sektörlerde faaliyet gösteren Türk firmaları, yatırım olanaklarını ortaya koyan organizasyonda, 2018’de PTT ve Katar Posta Teşkilatının iş birliğiyle faaliyete giren e-ticaret sitesi de bulunuyor.