İSTANBUL (AA) - CNR Holding  iştiraklerinden olan ITF İstanbul Fuarcılık ile Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri Derneği (TETSİAD) iş birliğinde gerçekleştirilen İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı (EVTEKS), binii aşkın markanın katılımıyla başladı.

120 ülkeden yabancı alıcıları CNR Expo Yeşilköy'de ağırlayan EVTEKS, konusunda dünyanın en büyük iki etkinliğinden biri durumunda.

Fuarın açılışı sırasında söz alan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, fuarın 25. yıl dönümünü kutladığını vurgulayarak, çeyrek asırlık bir emeğin ürünü olarak ülkemizin gurur kaynağı olduğunu dile getirdi. 

EVTEKS'in önemine dikkat çeken Gülle, ülkemizin Ev tekstilinde fuarcılık alanında dünya ikincisi ihracatta ise dünya dördüncüsü olduğuna dikkat çekerek sektörün önünün açık olduğunu söyledi. 

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç dise  fuarın 25. yılında olmasından ötürü gurur duyduklarını belirterek iftihar duyduğunu, aradan geçen çeyrek asırlık zaman süresince etkinliğin uluslararası bir organizasyon haline  dönüştüğünü vurguladı.

Fuar merkezinin daha da genişletilmesi yönünde çaba fösterdiklerini belirten Avdagiç,  100 bin metrekareli mevcut kapasiteyi 200, 300, 400 bin metrekarelik hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.