LONDRA (AA) - Milli Eğitim Bakan Yardımcısıolan  Reha Denemeç, İngilltere’nin başkenti Londra’da Britanya Eğitim ve Teknoloji Fuarında (BETT Show) bu sene Türkiye’den firmaların tek çatı altında temsil edilmesinin sağlandığını belirterek, "Türkiye’nin temsili anlamında bütün firmaların ulaşılabilir olması bu seneki etkinlik açısından daha anlamlı oldu." şeklinde konuştu.

Londra’da gerçekleştirilen  BETT Show’a katılan Bakan Yardımcısı Denemeç, bu sene Türkiye’nin oldukça büyük bir stant alanına sahip olduğuna dikkat çekti.

Denemeç, “Eğitimle ilgili yazılım, donanım, her türlü gelişmenin takip edilebileceği bir fuar. Biz bu maksatla geldik buraya. Geçen sene bizim Türkiye’ye ait bir standımız yoktu. Şimdi Ticaret Bakanlığımızla beraber Türkiye’ye ait firmaları bir araya getirerek, onların toplu olarak sunum yapabilecekleri bir organizasyonu yaptık.” dedi.

Geçmişte şirketlerin tek başlarına farklı farklı alanlarda fuara katılım sağladığını anımsatan Denemeç, "Türkiye’nin temsili anlamında bütün firmaların ulaşılabilir olması bu seneki etkinlik açısından daha anlamlı oldu.” şeklinde konuştu.

Fuar öncesinde eğitim ve teknoloji  konusunda uzmanların Londra’da dünya forumunda buluştuğunu dile getiren Denemeç, “Onun tamamlayıcısı olan bu fuar ise yapılanları destekleyici nitelikteki teknolojik gelişmeler ile eğitimin kalitesini artırmaya yönelik, çocukların öğrenmesini daha kolay hale getirebilecek teknik yeniliklerin sergilendiği bir fuar. Katılımcılara, bir sene içerisinde ne gibi yenilikler olduğunu görme imkanı sağlıyor.” dedi.

Bu sene Londra’daki fuara daha yoğun bir katılım olduğunu vurgulayan Denemeç, “Ben hem kendi ülkemizde eğitim sistemine burada neler alabiliriz, onu görmemiz anlamında, hem de firmalarımızın ortaya çıkardığı ürünleri dünyaya tanıtmak anlamında önemli bir etkinlik olduğuna inanıyorum.” dedi.

Bett Show’a her sene 146 ülkeden toplam 800 eğitim ve teknoloji şirketi katılırken, yaklaşık 34 bin kişi fuar alanına ziyaret gerçekleştiriyor.