Türkiye’nin özel bir coğrafya, özel bir kültür ve dokuya sahip olduğunu belirten Experis Türkiye Ülke Müdürü Yiğit, toplumdan topluma iş yapış şeklinin değiştiğini anlatıyor. Mesleğe bir Japon firmasında başladığını kaydeden Yiğit, “Sabah 07’de geldiğimizde de, akşam mesai bitiminde çıkarken de, Japonlar iş yerindeydi. Rutin işlerimizi yürüten Türkiye’de bir Türk yöneticiyle birlikte, global işi destekleyen bir Japon yöneticimiz daha oluyordu.

JAPONLARLA MESAFENİZİ KORUYUN

Japon yöneticinin esprine, astlarının fazla tepki vermemesi gerekiyor. Japon iş yapış şekli farklıdır. Mutlaka Japonlarla mesafenizi korumalısınız” dedi. Yiğit, Türk toplumunun, Japonlara kültürel sempatisi olduğunu kaydederek, “Türkiye’ye gelen her Japon muhatabımıza, gördüğü sıcak ilginin kişisel değil, tüm Japon halkına karşı gösterildiğini açıklamak zorunda kaldık” dedi.

DİJİTALİZASYON İŞ YAPIŞ ŞEKLİNİ DEĞİŞTİRECEK

Dijital dönüşümün, sektörleri, iş alanlarını mutlaka değiştireceğini öngören Yiğit, uluslararası tüm toplantı ve etkinliklerde, dijitalleşmenin negatif etkilerini azaltma hedefli çalışmaların, mutlaka yapıldığını söyledi. Robotların boş bıraktığı alanlarda, insanlara ihtiyaç olacağı öngörüsünde bulunan Yiğit, şöyle konuştu: “Kendini farklılaştırıp, ayrıştıran insanlar, dijitilazasyondan etkilense de, duygusal zekasıyla öne çıkacaktır.”

İNSAN SİRKÜLASYONU KAYBETTİRİYOR

İnsan sirkülasyonunun olduğu yerlerin kaybettiğini anlatan Yiğit, “Rekabette ön planda olmak için, birincil öncelikle, insanı şirketinize tutunduracaksınız. Çalışan değişim oranı ne kadar yukarıda ise ne kadar çalışan sirkülasyonunuz varsa, o kadar patinaj yapıyorsunuz. Kurumsallaşmadan uzaklaşıyor, şirket kültürü oluşturamıyorsunuz.” dedi.