Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Sırrı Şimşek, barter sisteminin, Türkiye’de bir an önce yasalaşıp, denetim altına alınarak, daha etkili kullanılmasına çalıştıklarını söyledi. &ST Endüstri Medya’ya özel açıklama yapan, Şimşek, barter sisteminin iş dünyası tarafından yeterince bilinmediğini ve merdiven altı kurumların da etkisi ile son derece kötü örneklerin olduğunu belirtiyor.

TÜRK BARTER: KOBİ'LERİN ANAHTARI BARTER...

Bugün ABD’de, KOBİ’lerin ülkenin geleceği olarak algılandığına değinen, Dr. Şimşek, KOBİ’lere yatırımın, Türkiye’nin geleceğine yatırım olduğu tespitini yaparak, “KOBİ’leri, barter sistemi ile kalkındırırız.” sözleriyle, sistemin Türkiye için de anahtar olduğu mesajını veriyor.
Adlarındaki, “Türk” kelimesini, Bakanlar Kurulu kararı ile aldıklarını anlatan Şimşek, 25 yıldır farklı üniversitelerde, barter sistemini anlattığını, kitaplar yazıp, dergi çıkardıklarını ve devletin farklı birimlerine brifingler verdiklerini belirterek, “Halen, Türkiye’de barter sisteminin olmadığını, akademik düzeyde bilinmediğine dair, açıklamalar duyuyoruz” dedi.Dünya Barter Birliği’nin, Avrupa’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi görevini 13 yıldır sürdürdüğünü anlatan, Dr. Şimşek, yabancı ülkelerde ağırlıklı olarak turizm ve medyada kullanılan sistemin, Türkiye’de her sektörde başarıyla kullanılarak, küresel örnek olduğunu kaydediyor./p<>

BARTER YASALAŞIP, DENETİM ALTINA ALINIRSA, ETKİSİ DE ARTAR!

Barter sisteminin yasalaşması halinde, firmalara daha fazla destek sağlayabileceklerini söyleyen, Şimşek, “Bankacılık gibi işleyen sistemin, yine bankalar gibi denetlenmeye de ihtiyacı var. Sistemi Türkiye’de en çok inşaat sektörü kullanıyor. Kendi aralarındaki uygulamalarda, ödeme takvimi net olmayınca ya da alınan ürünün piyasada paraya çevrilmesi süreçlerinde mağduriyetler doğuyor. Buna karşılık, Türk Barter’da, sistem tüm tarafların, tüm hakları korunarak, maksimum fayda ilkesi ile yürütülüyor” dedi.
Şimşek adlarındaki, “Türk” sözünden dolayı, piyasanın çözüm merkezi olarak algılanıp, bu yönde sorulara muhatap kaldıklarını belirterek, bu firmalara bir tür danışmanlık desteği de sağladıklarını sözlerine ekledi.