İSTANBUL (AA) - Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Yönetim Kurulu Üyesi olan Süleyman Gürsoy, Avrupa Ayakkabı Sanayi Konfederasyonu'nun (CEC) senelik toplantısında sektör temsilcilerinin artan maliyetlerden ve istihdam edilecek personel bulamadıklarından yakındığını dile getirdi.

Gürsoy,  konuyla ilgili olarak "Ülkemizde şu anda ayakkabı üretiminin çok avantajlı olduğunu, nitelikli ve kaliteli ayakkabıyı Türkiye'den tedarik edebileceklerini söyledik ve kendilerini Türkiye'ye davet ettik."  şeklinde konuştu.

Gürsoy, basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada, Avrupa Ayakkabı Sanayi Konfederasyonu'nun (CEC) senede bir kez Brüksel olmak üzere, farklı şehirlerde toplantı gerçekleştirdiğine değinerek, bu toplantıda Avrupa'nın önemli ayakkabı üretici ve perakendecilerinin buluştuğunu belirtti.

TASD olarak her sene bu toplantıya katıldıklarını aktaran Gürsoy, bu toplantıda sektördeki gelişmeler ve son durumla ilgili gelişmelerin ele alındığını dile getirdi.

Gürsoy, bu sene yapılan toplantıda en çok öne çıkan konunun Çin'de üretim yaptırılması olduğunun altını çizerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Birlikte İtalyan, İspanyol ve Portekizli ayakkabıcıların ağırlığı var. Portekizliler Vietnam ve Çin'de üretilen ayakkabının teknolojisiyle rekabet edemediğini, İtalyanlar ürettikleri ayakkabıların artık dünyaya pahalı geldiği konusunda dert yandı. Ancak burada dile getirilen dertler aşağı yukarı aynıydı. Özellikle ayakkabı sektöründe çalıştırılacak personel bulunamadığı, emekli işçilerin yerine yeni elemanların gelmediği konusu çok konuşuldu."

Gürsoy, ayakkabı sektörünün 2019 yılında bilhassa iç piyasada istenildiği gibi gitmediğini dile getirererk, sektörün sene boyunca konkordatolarla anıldığını belirtti.

İhracatta ise güzel bir seneyi bitirmek üzere olduklarının altını çizen Gürsoy, seneyi bir milyar dolara yakın ihracatla kapatmaya hazırlandıklarını anlattı.

Gürsoy, ancak ihracatta potansiyellerini tam olarak kullanamadıklarını anımsatarak, 2020 senesinde hem iç hem de dış piyasada olumlu gelişmeler olması tdileğinde bulundu.