GAZİANTEP (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Şubesi tarafından gerçekleştirilen ticari buluşmaları programında Türk ve Arap iş adamları bir araya geldiler.

Programda söz alan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 2020'de en büyük temennisinin dünya barışı, huzur, mutluluk ve sağlık olduğunu dile getridi.

Bunun için bir sahabe ruhuyla hareket edilmesi gerektiğine dikkat çeken Şahin, sadece ekonomik gücün yeterli olmadığının altını çizdi.

Hz. Peygamber'in veda hutbesinin en önemli ilham kaynakları olduğunu aktaran Şahin, şöyle devam etti:

"Siyahın beyaza, acemin Arap'a üstünlüğü yoktur, üstünlük takvadadır diyor. Bizim medeniyetimizde komşusu açken tok yatan bizden değildir. Veren el, alan elden üstündür. Batı medeniyeti bunu anlayamadığı, bilemediği için bir şehre 500 bin misafir nasıl gelir ve nasıl birlikte yaşanır bunu hayal dahi edemiyorlar. Türkiye, bütün dünyaya nasıl insani ve vicdani bir bakışla sorunları çözebilen bir ülke olduğunu ve lideri olduğunu göstermiştir. Bütün dünya bu modeli konuşuyor. Nedir bu model? Yaşam, vahdet ve çokluk içerisinde birlik modelidir. Göreve geldiğimiz andan itibaren bir çocuğun tüyüne, bir annemiz zarar görmesin diye çok büyük gayret gösterdik."

Bir hayatın bile kararmaması için her konuda önemli çalışmalar yyürüttüklerini dile getiren Şahin, "Amerika'nın dahi seçim beyannamesine koyduğu fakat başaramadığı bir modeldir Türkiye'nin sağlık sistemi. Doğan her çocuk 18 yaşına kadar devletin şemsiyesi altındadır. Bu dönüşüme Suriyeli çocuklarımızı da dahil ettik"  şeklinde konuştu.

Şahin, Gaziantep'in ayakkabı sektöründe oldukça iyi olduğunu, Suriyelilerin de bölgede kadın ayakkabı tasarımlarıyla piyasaya girdiklerini ve şimdi bu iş birliğiyle birlikte sektörde çok daha güçlü olduklarını vurgulayarak "Birlikten kuvvet doğar anlayışını bütün dünyaya gösterebiliriz. Ortaklıklarımızı çoğaltıp bölge ve dünya barışına çok farklı bir bakış ortaya koyabiliriz. Taş üstüne taş koyan herkesin emrindeyiz." dedi.

MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı olan Mehmet Çelenk de Gaziantep'in sanayi kenti ve üretim merkezi olduğunu hatırlatarak, "İş insanlarının arayıp da bulamayacağı bir yerdir Gaziantep. Hepimiz bu coğrafyada çok büyük sıkıntılar çektik. Gelinen noktada Suriye ve Irak'taki problemlerin sonuna geldik gibi, ışık görünüyor. Biz burada Suriyeli ve Iraklı kardeşlerimizi bağrımıza bastık. İnşallah bu bölgenin yeniden yapılandırma sürecinde onlar bize ev sahipliği yapacaklar. Birlikte imar ve iskan edeceğiz." şeklinde konuştu.