ANTALYA (AA) -  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türkiye'nin geleceğinin turizmle birlikte yapılması gerektiğiyle ilgili fikir birliği, kanaat oluştu.” Dedi konuşmasının devamında Ersoy, “Bütün bu oluşumlar Türkiye'de ilk kez gerçekleşiyor. Böyle bir ortam ilk kez yaratılmış oluyor. Bütün turizmciler olarak bu yüzden bunu aklımızda tutmalı ve bu olayı fırsata çevirmeliyiz." dedi.
Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen toplantıda, Bakan Ersoy, turizm sektörü temsilcileriyle bir araya geldi. Ersoy, burada yaptığı konuşmada her fırsatta turizmcileri dinlediğini söyledi.
Ersoy, yeni dönemde turizm sektörünü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, tarihte ilk kez "stratejik sektör" ilan ettiğini ifade etti.

 Konuşmasının devamında Ersoy,   " Bunun göstergesi niteliğinde, içinizden birine, yatırımcı, birine ise Bakanlıkta görev verildi." diye konuştu. 
Bunun, turizm, ülke ve Türk turizmcisi açısından hem çok iyi kullanılması gereken bir fırsat hem de miladi bir dönem olduğunu belirten Ersoy, hızlı hareket edilip, çok doğru kararlar alınarak, durumun fırsata çevrilmesi gerektiğini vurguladı.

Hem yönetim hem de kabinede turizmin "stratejik sektör" ilan edilmesinden sonra, ortak anlayış oluştuğuna işaret eden Ersoy, “Turizmle birlikte Türkiye’nin geleceğinin şekilleneceğiyle ilgili fikir birliği oluştu. Bütün bu oluşumlar Türkiye'de ilk kez gerçekleşiyor. Böyle bir ortam ilk kez yaratılmış oluyor.

Bütün turizmciler olarak bu yüzden bunu aklımızda tutmalı ve bu olayı fırsata çevirmeliyiz. Hem genel sektör hem hem turizm açısından bunu fırsat olarak kullanmamız gerekiyor."
Bireysel düşüncelerin bırakılacağı bir döneme girmenin de şart olduğunu anlatan Ersoy, "Türkiye adına düşünmemiz gerekiyor. Gelirleriniz, yatırım olanaklarınız geliştireceğimiz politikalarla göreceksiniz, çok hızlı artacak, hep beraber artacak." ifadelerini kullandı.

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı da toplantıya katılan önemli isimlerdendi.