Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri A.Ş. tarafından gerçekleştirilen Kurumsal Yönetim İlkelerine Uyum Derecelendirme Raporu tamamlandı. 

İnceleme, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık, pay sahipleri, menfaat sahipleri ve yönetim kurulu olmak üzere belirli başlıklara göre yapılıyor. Söz konusu incelemenin ardından Turcas’ın 10 üzerinden 9.58 olan notu 9.61’e yükseldi. Bu yükseliş ile birlikte Turcas, en yüksek kurumsal yönetim derecelendirme notuna sahip enerji şirketi konumunu sürdürdü.

SORUMLU BİR YÖNETİM YAPISI OLUŞTURMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ

Turcas Petrol A.Ş. CEO & Yönetim Kurulu Üyesi Batu Aksoy, kurumsal yönetim derecelendirme notu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

2010 yılından bu yana kurumsal yönetim derecelendirme sürecine dahil olarak, sürekli iyileştirme bakış açımız ile her geçen yıl notumuzu yükseltmeyi hedefliyoruz diyen Aksoy, “Bu değerlendirme neticesinde Turcas’a ve tüm paydaşlarımıza değer katan, adil, şeffaf, hesap verebilir ve sorumlu bir yönetim yapısı oluşturmanın gururunu taşıyoruz. Yüksek değer yaratan Enerji Odaklı Yatırım Şirketi olma vizyonumuz, kurumsal kültürümüz ve çevik yapımız ile ülkemizin ihtiyacı olan yatırımları gerçekleştirmeye hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

KADIN ÜYE ORANI ETKİLİ OLDU

Şirket, menfaat sahipleri bölümünde 100 üzerinden 98,00, kamuoyu aydınlatma ve şeffaflık bölümünde 97,34, puanla değerlendirilirken; yönetim kurulu bölümünde 95,08 ve pay sahipleri bölümünde ise 94,98 puanla değerlendirildi.

Turcas Petrol’ün 2020 yılından bu yana Covid-19 pandemisinde aldığı önlemler ve  Yönetim Kurulunda Kadın Üye Politikası’nı oluşturarak, yönetim kurulundaki kadın üye oranını yeniden %25’in üzerine çıkarmasının notun yükselişine önemli katkı sağladığı bildirildi.