Yüzde 100 Japon sermayesi ile SMC Corporation firmasının kendi iştiraki olan SMC Türkiye, aktif olarak hizmet vermeye başladığı 2011 yılından beri müşterilerinin desteği ile hızla büyüyor, istihdam ve ekonomiye ciddi katkı sağlıyor. SMC Turkey Otomasyon A.Ş. Genel Müdürü Turgay Uçar;  "Firmamızın elde ettiği karın her kuruşu Türkiye’de kalıyor ve şirketimizin yatırımları için kullanılıyor. Dünya genelinde sahip olduğumuz yüzde 36’lık Pazar payı ile pnömatik sektöründe dünya lideri olan SMC Corporation, benzer başarıyı Türkiye pazarında da göstererek hızla yükseliyor" dedi. SMC Türkiye olarak bu zorlu ve türbülanslı dönemi hep birlikte atlatabilmek adına, 1 Ekim 2018 – 31 Aralık 2018 tarihleri arasında alınacak tüm siparişleri 1 € = 6,00 TL olacak şekilde sabit kur ile işleme aksiyonu aldıklarını kaydeden Turgay Uçar sorularımızı yanıtladı.  

Faaliyet gösterdiğiniz sektörler içinde hangileri öne çıkıyor? Türkiye’de pazarı nasıl durumunu değerlendirir misiniz?

Öne çıkan sektörler arasında otomotiv, gıda, tekstil, takım tezgahları sanayi, ahşap işleme, mermer, PVC kapı pencere işleme, v.b. söylenebilir. Ürünlerimiz üretimin ve otomasyonun olduğu her alanda kullanılmaktadır. Türkiye’deki pazar büyüklüğü olması gereken noktada değil maalesef, benzer büyüklüğe sahip diğer ekonomilerin gerisinde kalıyor ancak hızla büyüdüğünü söyleyebiliriz.

Türkiye’deki yatırım iklimini değerlendirebilir misiniz? 

Kurlardaki dalgalanma ve seçim süreçleri elbette ki yatırımcıların ve ticaret ile uğraşanların temkinli olmasına neden oluyor. Fakat Türkiye ekonomisi büyük bir ekonomi olduğundan dolayı her türlü olumsuzluğun üstesinden gelebilmektedir. Bildiğiniz gibi son dönemde yaşanan pek çok gelişmeler nedeniyle ülkemiz geçici olduğunu düşündüğümüz zorlu bir süreç içerisinden geçiyor. Son dönemde enflasyon oranındaki hızlı yükseliş, döviz kurundaki yüksek dalgalanma ve diğer ekonomik göstergelerdeki geçici değişimin olduğunu ümit ediyor ve bu süreci hep birlikte bir an önce iyi bir şekilde aşabilmeyi ümit ediyoruz.

Yaşanan mevcut gelişmeler ile ilgili planlarınız nelerdir?

Tarih boyunca, özellikle de 1890 yılındaki Ertuğrul faciası ile güçlenen, Türkiye ile çok iyi ilişkilere sahip, büyük kültürel benzerlikleri olan güçlü dost ülke Japonya; Türkiye pazarına çok önem veriyor ve yatırımlarını hiç azaltmadan daha da güçlendirmek arzusu içerisinde. SMC Türkiye olarak bu zorlu ve türbülanslı dönemi hep birlikte atlatabilmek adına, 1 Ekim 2018 – 31 Aralık 2018 tarihleri arasında alınacak tüm siparişler 1 € = 6,00 TL olacak şekilde sabit kur ile işleme aksiyonunu aldık. Önümüzdeki süreç içerisinde geçici olduğunu düşündüğümüz bu türbülanslı durumun sona ereceğini ve döviz kurunun olması gereken yeri bulacağını düşünmekteyiz. Bu dönemde müşterilerimizle birlikte birbirimize vereceğimiz karşılıklı destek sayesinde bu durumun üstesinden çok rahat geleceğimizi düşünüyoruz.