Almanya’da 26-29 Ocak 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek Messe Frankfurt Paperworld’e 52 Türk firması katılacak. Dünyanın en önemli kağıt, kırtasiye ve ofis malzemeleri fuarlarından olan Paperworld’e 2018 yılında, Türk kırtasiye sektörü 44 firma ile katılım göstermişti.

Fuarda yer alacak Türk firmalarının ağırlığını, 34 üyesi ile TÜKİD (Tüm Kırtasiyeciler Derneği) oluşturuyor. 

Konuya ilişkin açıklamalar yapan TÜKİD Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet Şendil, Avrupa için sektörün yatırımlar, kaliteli tasarımları ile önemli olduğunu, Uzakdoğulu üreticilerin oluşturduğu rekabet ortamında, Türk firmalarının geçen yıl başarılı bir fuar geçirdiğini ve yoğun bir ilgiyle karşılaştığını 2019’un daha iyi olacağına inandığını dile getirdi.  

TÜKİD: “15 MİLYON EURO İHRACAT YAPAN FİRMALAR VAR”

Türk kırtasiye sektörünün iddiasını 2018 yılındaki fuarda gösterdiğini, ihracatta güçlü olduğunun mesajı verdiğini söyleyen Şendil, Türkiye’nin coğrafi konumundan teslimattaki hızına, nitelikli personelden güvenilir ve kaliteli üretime güçlü özellikleriyle ön plana çıkan ülkelerden olduğunu kaydetti.

Şendil, “Türk firmaları kırtasiye sektöründeki temel ürünlerin tamamına yakınının üretimini gerçekleştirerek pazara cazip fiyatlarla sunuyor. Bugün kırtasiyede 15 milyon Euro ihracat yapan firmalar var.” diye konuştu.

Ziyaretçilere fuardaki ürün gamı ile ilgili daha kapsamlı ve pazar odaklı bir yaklaşım sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Paperworld Direktörü Michael Reichhold ise, yeni katılımcılara daha fazla yer sağlamak istediklerini ifade etti.