SİVAS (AA) - Türkiye Demiryolu Makinaları Sanayi AŞ'nin (TÜDEMSAŞ) Genel Müdürü olan Mehmet Başoğlu, teknolojik yatırımlar ile sistem değişikliği neticesinde şirketin Avrupa'daki firmalarla yarışır duruma geldiğini söyledi.

TÜDEMSAŞ tarafından yapılan basın açıklamasında görüşlerine yer verilen Başoğlu, Polonya, Almanya ve Avusturya için üretimi gerçekleştirilen ve üretim için planlaması yapılan yük vagonları konusunda bilgi aktardı.

Yük vagonu sektöründe Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşunun TÜDEMSAŞ olduğuna vurgu yapan Başoğlu, yük vagonu üretiminde geleneksel yöntemlerden modern üretim tekniklerine geçilerek teknik altyapının boydan boya yenilendiğini ve son senelerde yapılan teknolojik yatırımlar ile sistem değişikliği neticesinde TÜDEMSAŞ'ın Avrupa’daki firmalarla yarışabilen, kabul gören rekabetçi ürünler sunabilen global bir şirket haline getirdiğini söyledi.

Avrupa'nın en iddialı yük vagonlarını üretmeyi ve yabancı lojistik şirketler tarafından fark edilmeyi başardıklarını vurgulayan Başoğlu,  Avrupa’ya 50 bojinin teslimi için de şu anda ödeme beklediklerini aktardı.