BRÜKSEL (AA) -Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı olan Prof. Dr. Hasan Mandal, "2020 yılına Türkiye olarak Avrupa'daki fonlardan çok daha fazla faydalanma hedefimiz var." şeklinde konuştu.

Mandal, Brüksel'de TÜBİTAK'ın "Ufuk 2020'de Türkiye-II Projesi" kapsamında gerçekleştirilen "Geleceğin Şehirleri 2019" proje pazarı organizasyonunda AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye ve 30'un üzerinde ülkeden katılımcılarla birlikte geleceğin şehirleri üzerine bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtenMandal, "Bu sadece bir konferans veya sempozyum değil bugün bine yakın ikili görüşme gerçekleşecek." şeklinde konuştu.

Mandal, hızlı gelişen teknolojilerin geleceğin şehirlerinin tasarımında etkisi gibi konuları ele aldıklarını söyleyerek, etkinlikte uluslararası boyutta birlikte proje geliştirmenin görüşüleceğini anlattı.

Özel sektörden, üniversitelerden, araştırma merkezlerinden ve kamudan ilgili tüm paydaşların bir araya geldiği bir etkinlik düzenlediklerini vurgulayan Mandal, "Özellikle ülkemizin araştırmacılarının geliştirmiş oldukları teknolojileri veya gelişen teknolojileri Avrupa'daki kendi meslektaşlarıyla diğer ülkelerdeki araştırmacılarla bir araya gelip geliştirmeleri ve bunun için de Avrupa fonlarından destek alacak olmaları, bunun için ortak proje yazacak olmaları bizim için heyecan verici." şeklinde konuştu.

Mandal, etkinliğin sadece 2020 senesinde birlikte yapılacak projelere başvurmak için değil aynı zamanda 2021 senesinde  başlayacak olan yeni AB programı olan Ufuk Avrupa'ya bir hazırlık noktası olduğunu belirterek, "2020 yılına Türkiye olarak Avrupa'daki fonlardan çok daha fazla faydalanma hedefimiz var. Onun ötesinde 2021 yılında başlayacak Ufuk Avrupa programı daha da heyecan verici olacak." şeklinde konuştu..