TÜBİTAK, Bireysel Genç Girişim (BİGG) programı kapsamında 136 girişimcinin 200 bin TL'ye kadar destek almaya hak kazandığını bildirdi.

TOPLAM 2 BİN 569 BAŞVURU YAPILDI

Yenilikçi iş fikirlerine sahip girişimcilerin fikirlerini somut işlere dönüştürmelerine olanak tanıyan ve 2012 yılında başlatılan program ile desteklenen bin 663 girişimci, şirketlerini kurarak iş fikirlerini hayata geçirme fırsatı buldu.

PINAR SU ATIK SU MİKTARINI YÜZDE 8 DÜŞÜRDÜ PINAR SU ATIK SU MİKTARINI YÜZDE 8 DÜŞÜRDÜ

Programın 2020 yılı ikinci çağrısına 2 bin 569 girişimci başvuruda bulunurken, yapılan başvurulardan 981 girişimci 1. aşama desteği aldı.

Uygulayıcı kuruluşlar tarafından iş planına onay verilen 339 girişimcinin iş planları TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2. aşama panelleri çerçevesinde değerlendirilmeye alındı. Sanayiciler, akademisyenler ve yatırımcılardan oluşturulan panel değerlendirmeleri neticesinde 136 girişimci 200 bin TL’yi bulan ikinci aşama desteği alma imkanına sahip oldu.

KASIMDA ŞİRKETLERİNİ KURACAKLAR

BİGG desteğinden yararlanacak girişimcilerin belirlenmesiyle iş fikirlerini ticarileştirme süreci de başladı.

Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan IFASTURK Mali Müşavirlik ve Denetim Kurucusu Mesut Şenel, destek almaya hak kazananların 5 Kasım 2021 tarihine kadar şirketlerini kurarak şirket kurulum evraklarını 8 Kasım 2021 tarihine kadar bağlı olduğu uygulayıcı kuruluşa teslim etmesi sonrasında kurumla sözleşme imzalayacağını belirtti.

Girişimcilerin iş planlarını realize etmek adına çalışmalarına başlayacaklarını kaydeden Şenel, söz konusu süreçte onların yanında olacaklarını, şirketleşme ile ilgili tüm prosedürlerin zamanında, eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlanması için süreci birlikte yöneteceklerini dile getirdi.