ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından çağrıya çıkılacağını açıklanan Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) çerçevesinde, TÜBİTAK merkez ve enstitülerinde yürütülen veya kurum tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev alacak lisans öğrencilerine burs desteği verecek.

Kurumun, lisans öğrencilerini 6 ay boyunca aylık 750 TL'lik bursla destekleyeceği bildirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURMUŞTU

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamayı yapmıştı: "Lisans eğitiminin her seviyesindeki 1000 gencimiz, TÜBİTAK enstitülerinde ya da TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerinde görev almak suretiyle bu programdan faydalanabilecek. Ülkemizde ilk defa hayata geçen bu denli büyük proje tabanlı lisans burs programının gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gençlere müjdesini sosyal medya hesabından paylaştı ve "Gençler, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın sizlere çok güzel bir müjdesi var. Lisans seviyesindeki öğrencilerimiz için TÜBİTAK STAR Programı'nı başlatıyoruz. Bizi izlemeye devam edin." ifadelerini kullandı.

MÜHENDİSLİK VE ENTELEKTÜEL BECERİLERİ GELİŞTİRECEKLER

STAR Programı'nın yeni çağrısının ayrıntılarını duyuran TÜBİTAK, internet sitesinde yer alan bilgiler doğrultusunda, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığınca (BİDEB) yürütülen programın yeni çağrısı, lisans öğrencilerinin akademik çalışmalarına ek olarak bilimsel araştırma projelerinde de yer almasını hedefliyor.

Çağrıyla lisans öğrencilerinin bilimsel etik kurallarını gözetmeleri, yaratıcılık, mühendislik, problem çözme ve entelektüel becerilerini geliştirmeleri bekleniyor.

PROGRAMA BAŞVURMAK İSTEYENLER NE YAPACAK?

Programa başvurmak isteyen lisans öğrencileri, TÜBİTAK merkez ve enstitülerinde yürütülen veya kurum tarafından desteklenen araştırma projelerine "star.tubitak.gov.tr" adresinden ulaşabiliyor.

Ayrıca projesine program aracılığıyla lisans öğrencisi alımı yapmak isteyen yürütücüler de projelerinin portalda yer alması için "[email protected]" adresine e-posta göndermeleri gerekiyor.

Söz konusu programın yeni çağrısının, pandemiye yönelik projelerle sınırlı olmayacağı, bursiyerlik hakkı kazanan öğrencilerin aylık araştırma bursuyla da destekleneceği belirtildi.

2-30 KASIM ARASINDA BAŞVURU YAPILABİLECEK

Uzmanlar tarafından genel ağırlıklı not ortalaması ve üniversite giriş sıralamasına göre yapılacak değerlendirmenin ardından bursiyerlik hakkı kazanan öğrenciler 6 ay süreyle aylık 750 lira burs alacak. 

Başvurular "e-bideb.tubitak.gov.tr" adresi üzerinden 2-30 Kasım döneminde çevrim içi olarak alınacak.