Teknopark İstanbul, çevre projeleri için TÜBİTAK’ın verdiği 450 bin TL’ye kadar olan hibe desteği almak isteyen üniversitelerin ilgili bölümlerinde okuyan öğrenci ve mezun girişimcileri, Teknopark İstanbul Kuluçka Merkezi Cube Incubation’a başvurmaya çağırdı.

Yeşil büyüme ve yeşil dönüşüm odaklı yenilikçi iş fikirlerini hayata geçirmek isteyen girişimci adayları, Cube Incubation’un BİGG Cube Incubation Programı’ndan tüm üniversitelerin ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora programlarına kayıtlı öğrencileri ya da mezunları programa başvuruda bulunabilecek.

"YEŞİL DÖNÜŞÜME KATKI SAĞLAYACAK İŞ FİKİRLERİNİ BEKLİYORUZ"

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşan Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, Cube Incubation’un faaliyete geçtiği günden beri girişimcilik ekosisteminin gereksinimlerine yönelik çözümler ürettiğini, BİGG Yeşil Büyüme programı ile Türkiye ekonomisi ve sanayisinin yeşil dönüşümüne katkı sağlayacak iş fikirlerini beklediğini belirtti.

Topçu, program çerçevesinde girişimcilerin ücretsiz şirket kurulum desteğinden birebir danışmanlıklara ve mentorluğa, ücretsiz modern açık ve kapalı ofislerden montaj atölyesi ve sunucu odasına kadar birçok destekten faydalanabileceklerini ve buna ek olarak Teknopark İstanbul TTO (connectto) aracılığıyla da patent desteği alabileceklerini söyledi.

"TÜRKİYE-AFRİKA TİCARET İLİŞKİSİNDE CİDDİ BİR VİRAJ ALINDI" "TÜRKİYE-AFRİKA TİCARET İLİŞKİSİNDE CİDDİ BİR VİRAJ ALINDI"

BAŞVURU İÇİN SON TARİH 29 TEMMUZ

Cube Incubation, TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Destek Programı’nın uygulayıcı kuruluşu olarak yürüttüğü projede, Yeditepe Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliği de bulunuyor. Proje kapsamında; mentorluk, iş birliği ağlarından faydalandırma, iş planı hazırlama gibi desteklerin sunulması amaçlanıyor.

Yenilik odaklı, ticari değeri doğrulanmış ürün ve hizmetlere dönüştürülebilecek iş fikirleri aşağıdaki konuları içeriyor:

  • İklim Değişikliği
  • Çevre ve Biyoçeşitlilik
  • Temiz ve Döngüsel Ekonomi
  • Temiz, Erişilebilir ve Güvenli Enerji Arzı
  • Yeşil ve Sürdürülebilir Tarım
  • Sürdürülebilir Akıllı Ulaşım

Yeşil büyüme ve yeşil dönüşüm odaklı yenilikçi iş fikirlerine 450 bin TL’ye kadar proje desteği sağlayan ve 29 Temmuz 2022 tarihine kadar ön başvuruların alınacağı programa web sitesi üzerinden başvuru yapılabiliyor ve TÜBİTAK'ın internet sitesi üzerinden detaylı bilgilere ulaşılabiliyor.