ANKARA (AA) - TÜBİTAK Başkanı olan Prof. Dr. Hasan Mandal, Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) bursiyerlerinin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede yer almalarının önemine dikkat çekerek, "STAR bursiyerlerimizi, daha fazla soruna çözüm olmak için sonuç ve etki odaklı girişimlerimizde, ülkemizin geleceği için kilit önemde görüyoruz." şeklinde konuştu.

TÜBİTAK tarafından konuyla ilgili olarak apılan yazılı açıklamaya göre Başkan Mandal, STAR programı kapsamındaki lisans, yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası bursiyerleriyle sanal ortamda gerçekleştirilen toplantılarda buluştu.

Başkan Mandal, STAR programı "Covid-19 Araştırma Projeleri Çağrısı"nın koronavirüsün teşhis ve tedavisine yönelik araştırma projelerinde görev alan Türkiye'de lisans, tezli yüksek lisans ve doktora öğrenimi gören öğrencilerle doktora sonrası araştırmacıları teşvik etmeyi ve desteklemeyi amaçladığını söyledi.

Kovid-19 ile mücadele sürecinde yer almayı tercih etmelerinden ötürüı- bursiyerleri tebrik eden Mandal, şöyle devam etti:

"Bu zor süreçte kariyerleriniz için fırsat oluşturmak üzere bir araya geldiniz. Ülke adına, insanlık adına katkıda bulunmak istediniz. Bu süreçte olmak istemeniz çok kıymetli. STAR bursiyerlerimizi, daha fazla soruna çözüm olmak için sonuç ve etki odaklı girişimlerimizde, ülkemizin geleceği için kilit önemde görüyoruz. Sizlerin katkısının sadece bu dönemdeki değil ileride de süreceğini düşünüyorum."

Kovid-19'u tehdit değil fırsat olarak görüyoruz

Mandal, Kovid-19 sürecindeki anahtar kelimelerin "birlikte çalışma ve birlikte başarma" olduğunu hatırlattı.

Bu yaklaşımı orta ve uzun vadede eyleme geçirmek istediklerini dile getiren Mandal, "Kovid-19, süreci hızlandırdı. Salgın bizi daha planlı, programlı ilerleme noktasından, seferberlik sürecine soktu. Biz de Kovid-19'u tehdit değil fırsat olarak görmeyi tercih ettik."  şeklinde konuştu.