İSTANBUL (AA) - Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı olan Ali Fuat Taşkesenlioğlu, "ülkemizde ihraç edilen Özel Sektör Borçlanma araçlarının önemli bir kısmının bankalar vb. finansal kuruluşlar tarafından ihraç edildiğini ve reel sektörün payının ise sadece yüzde 10 düzeyinde kaldığını söyledi.

Bu durumun pay arızalarının azaldığı dönemlerde reel sektörün sermaye piyasalarının tamamen dışında kaldığını gösterdiğini söyleyen Taşkesenlioğlu, İstanbul'da düzenlenen Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği’nin (TSPB) 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nın açılışı sırasında, TSPB'nin, 2001 senesinden başlayarak, sermaye piyasalarında faaliyetlerine devam eden bankaları, aracı kurumları, portföy yönetim şirketlerini ve yatırım ortaklıklarını, en üst düzeyde temsil ettiğini belirtti.

Son dönemde küresel ekonominin dalgalı bir seyir izlediğini ve bir takım belirsizliklerin gündemin en tepesinde bulunduğunu hatırlatan Taşkesenlioğlu, son 5 yıla bakıldığında Suriye iç savaşı, Ukrayna’da yaşananlar, Kuzey Kore-ABD gerginliği, Brexit meselesi ve son olarak ABD ve Çin arasında yaşanan ticaret savaşlarının finansal piyasaların asıl gündemi olduğunu ve çok sayıda ekonomik problemin önüne geçtiğini söyledi.

Taşkesenlioğlu, tüm bunlara karlın sermaye piyasalarının tüm dünyada işlemeyi sürdürdüğünü, küresel ve yerli ölçekte fırsatlar sağladığını ve geliştirmeye devam ettiğini vurguladı.