BAKÜ (AA) - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ve Azerbaycan Gıda Güvenliği Enstitüsü arasında iş birliği protokolleri imzalandı.

Bakü'de 2. Uluslararası Gıda Güvenliği Konferansı gerçekleştirildi. Konferansın açılış toplantısına, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ali Ahmedov, Tarım Bakanı İnam Kerimov, Gıda Güvenliği Ajansı Başkanı Goşgar Tehmezli, ABD, Sırbistan, Gürcistan ve Kazakistan gibi ülkelerden gıda güvenliği alanındaki kurumların üst düzey yetkilileri de hazır bulundu

Konferansta Türkiye'yi temsil edenler TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, TÜRKAK Genel Sekreter Vekili​ Orbay Evrensevdi ve Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Mümtaz Sinan oldu.

Konferans kapsamındaAzerbaycan Gıda Güvenliği Ajansına Bağlı Gıda Güvenliği Enstitüsü ile TSE ve TÜRKAK arasında iş birliği protokollerinin imzası gerçekleştirildi.

Protokollere TSE Başkanı Prof. Dr. Şahin, TÜRKAK Genel Sekreter Vekili​ Evrensevdi ile Azerbaycan Gıda Güvenliği Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Sadig Memmedov da imzalarını attılar.

TSE Başkanı Prof. Dr. Şahin, imza töreni sırasında yaptığı konuşmasında, gıda sektöründeki uzun senelere dayanan bilgi birikimlerini kardeş ülke Azerbaycan'la paylaşmayı planladıklarını belirtti.